Ангел Митев е новият изпълнителен директор на НДК

Ангел Митев е новият изпълнителен директор на НДК. Това обяви министърът на културата Боил Банов.

"Моя избор върху изпълнителен идректор и членовете на съвета за директорите на този етап е свързан изключително с обстоятелството ремонт и завършването му в срок. Моят избор към момента не е съсредоточен върху творческата част на работата на НДК, а изцяло прагматично е насочен към първостепенната задача за приключване на ремонтните дейности", подчерта Банов.

Изпълнителен дирктор става Ангел Митев, който до днес е изпълнявал същата длъжност в държавното дружество "Реставрация". Компетентен човек, който от много години се занимава със строителство, заяви Банов.

Останалите членове на Съвета на директорите са Красимир Петков - старши инженер, Росица Бачева - юрист, Борислав Велков, част от досегашния Съвет, и Татяна Цветанова, главен юристконсулт на Министерството на културата.

Те трябва да се погрижат качествено, законосъобразно и в срок да се завършат всички ремонтни дейности, обобщи министърът.

Има да се подписват документи за десетки милиони, допълни той.

Банов благодари на Мирослав Боршош за неговата работа и заяви, че ако проверките за дейността му завършат положително за него, той отново ще бъде поканен да се върне начело на НДК.

"Искам да благодаря на Мирослав Боршош за всичко, което направи за последните години за НДК. По отношение на културните му политики аз съм негов пръв поддръжник. Считам, че обликът, който придоби НДК като културни политики, е нещо, което аз категорично подкрепям. Неговото решение да се оттегли до завършването на всички проверки считам за нормално, подкрепям го, надявам се на един положителен резултат, за да мога да го поканя отново на работа", заяви Банов.

 

Източник: http://www.actualno.com

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини