Службите докладват на областния за бедствие по нареждане на премиера

Областният управител на Хасково Станислав Дечев е в контакт с всички служби, отговарящи за защита на населението от бедствия. Той получава периодично информация от тях за ситуацията в областта.

По разпореждане на министър-председателя Бойко Борисов в МВР беше викан Националния оперативен щаб, създаден съобразно Стратегията за намаляване на риска от бедствия.

Оперативният щаб ще координира действията на институциите, предвид очакваните поройни дъждове и градушки и днес.

Премиерът нареди областните управители да бъдат по местата си и докладват във всеки един момент за ситуацията по региони. Министър-председателят разпореди също при утежняване на обстановката поради метеорологични условия, да бъде информиран незабавно за предприемане на допълнителни мерки.

През изминалите почивни дни огнеборците от Хасковско са участвали в ликвидирането на 17 произшествия.

Последното от тях е вчера следобед. 200 метра, предимно сухи треви и непригодни площи изгоряха край село Доситеево. Два пожарни екипа дежуряха и през нощта край огнището.

Към този момент в Хасковски регион обстановката е спокойна, уточняват от Областна администрация.

На всеки час дежурните от всички служби докладват на областния управител Станислав Дечев, тъй като се очакват валежи и гръмотевични бури днес.

 haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Бъ
    Българин
    6 0
    14:11, 3 юли 2017
    Изключително неграмотно написано заглавие! Според него, излиза, че бедствието е по нареждане на премиера. Може би, т.н. журналист е иска да каже: "По нареждане на премиера, службите да докладват на областния управител, за настъпили бедствия". Чудим се защо поколенията са неграмотни, немислещи и асоциални същества.
Последни новини