Ананасът топи килограми и подмладява кожата

Ананасът е сред любимите плодове на мнозина. И как би могло да е иначе! Неговият вълшебен вкус и невероятна сочност изпълват сетивата, особено в лятната жега. 

Ананасът може да е много полезен, освен че е адски вкусен. Ето 3 сериозни причини да не пропускате да хапвате ананас по-често. 

Препълнен е с витамин С

Знаем, че витамин С е особено полезен за изграждането на имунитет, но той прави много повече за здравето. В една чаша ананас се съдържа почти 100% от необходимата дневна доза витамин С. 
Диета с ананас топи бързо килограмите

Важният витамин действа като антиоксидант, който участва много активно в процесите на образуване и делене на клетките в тялото. Тъканите в цялото тяло се регенерират по-бързо. Като антиоксидант витамин С действа активно и срещу свободните радикали като предпазва от преждевременно стареене и рак. 

Изследванията сочат, че витамин С влияе положително и върху топенето на коремни мазнини. Хората, консумиращи ананас след тренировка имат до 25% по-голяма успеваемост в свалянето на килограми. 

Поддържа косата и кожата здрави

Ананасът е богат и на манган. Той има пряко отношение към здравето на косата, кожата и ноктите. В една чаша ананас се съдържат около 75% от необходимата дневна доза манган. 
Трите най-мощни съставки за детокс на кожата

Манганът в комбинация с витамин С стимулира образуването на колаген – основен компонент за здравето, младостта и еластичността на кожата. Манганът има и свойството да предпазва кожата от ултравиолетовите лъчи.

Стимулира храносмилането 

Ако някога сте опитвали да добавите пресен ананас към желатинови десерти вероятно знаете, че няма да се желират. Това се дължи на ензима бромелаин в ананаса, който кара желатина да се разпадне на съставните си аминокиселини. 

По тази причина ананас се използва в редица маринати и сосове за месо, защото той прави месото по-крехко и лесно за готвене и консумация. Бромелаинът влияе положително върху храносмилането и помага за усвояването на протеините от организма. 

Това свойство намалява подуването в корема, газовете и стимулира топенето на мазнини. Ананасът регулира запека и перисталтиката на червата, благодарение на многото фибри в него.
 

Източник: http://www.dnes.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини