Приеха стратегия за развитие на ученици, липсват психолози и логопеди

Изображение 1 от 4

    Областната стратегия за подкрепа за личностно развитие на децата и учениците в област Хасково бе приета днес. Тя бе гласувана от членовете на Областния съвет за развитие, свикан от областния управител Станислав Дечев. „Много са децата и учениците, които имат нужда от подкрепа, има деца със специални образователни потребности, има деца в риск, със здравословни проблеми и т.н. Затова към всяко дете трябва да се приложи индивидуален подход. За да се реализира тази задача обаче, трябва да се работи много върху кадровото обезпечаване“. Това посочи в представянето на стратегията Иван Панайотов от Регионалното управление на образованието в Хасково. Според него много важно е освен за децата с проблеми, да се полагат грижи и за даровитите и талантливи деца. Освен това Панайотов заяви, че според изводите от анализа в някои от институциите липсват специалисти като психолози, логопеди трудови и социални работници, заради финансови затруднения и обикновено учителите влизат в тази роля. Именно в тази посока стратегията трябва да бъде променена, за да може с децата да работят качествени специалисти, каза още старши експертът в РУО.

    „Късното стартиране на кариерното развитие е един от основните проблеми. Затова все повече се работи за синхронизиране на местния бизнес с професионалното обучение“, заяви областният управител на Хасково Станислав Дечев. „Именно затова на тази среща сме избрали да обсъдим и възможностите за по-добро професионално образование и обучение, което напълно да съответства на нуждите на регионалния бизнес“, подчерта той. Експертът от РУО Дарина Станчева докладва за въвеждането на професионалното и дуално обучение в региона.

    Пред Областния съвет за регионално развитие бяха представени и инвестиционните намерения на две от големите фирми, занимаващи се с кабелни и осветителни инсталации за автомобили. „Това показва, че в региона все повече ще има нужда от кадри, които да работят в сферата на автомобилостроенето. Затова още от сега трябва да се помисли за паралелки, които да обучават тези кадри“, посочи областният управител на Хасково.

    Станислав Дечев инициира областен форум за презентация на регионалния бизнес, на който пред ученици и родители всички фирми от региона да представят производствата си и да се опитат да покажат по привлекателен начин условията за работа и възможностите за реализация в тях.

    Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (5)

    • 1
      Bb
      Bbc
      13 0
      19:18, 5 юли 2017
      Не,не липсват! Няма кой да ги наеме на работа! Няма пари за тях!
    • 2
      Ло
      логопед_1499282711
      7 -3
      22:25, 5 юли 2017
      Леле , леле, много тъжно, Марио Бисеров, димитровградския розов бивш кмет, Полихронов, Янев, ще правят стратегия за развитие на ученици!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Абе Бисеров, на теб ти трябва май логопед! Да ви имам и самочувствието, селяни със селяните! Утрепки!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    • 3
      Uj
      uju
      3 -2
      07:11, 6 юли 2017
      Толкова много олигофрени на едно място
    • 4
      Ма
      майко мила
      5 -1
      08:06, 6 юли 2017
      Само празни приказки и безсмислени инициативи. Областния пък какво се пъни и се реди все отпред на събития, които какво общо имат с неговите компетенции....Тежко ни и горко
    • 5
      Ха
      Хайде по сериозно
      9 -1
      08:39, 6 юли 2017
      Изисква се наистина да се работи с младежите. Търсят се взискателни учители, които да формират младите хора и да дават личен пример. Всички в образованието мислят само за пари. Никой от учителите не обръща внимание на младите хора. Лошото е че и в семейството не полагат грижи.цялото ни образование е под всякаква критика. Хайде първо да огледаме директорите и кои учители изобщо стават за тази професия. Това е много сериозно, И да ми се събирате на маси няма да стане. Трябва първо да се огледате и да видите какво става! После трябва да вземете мерки, ама наистина да вземете мерки! Първо си задайте въпроса ходят ли децата изобщо на училище? А колко преподаватели наистина преподават? Хайде по сериозно ако искате да свършите някаква работа! Вие самите давате лош пример като само говорите!
    Последни новини