19 000 свободни работни места чакат в бюрата по труда

България може да се похвали с много бърз темп на намаляване на безработицата. При младежите няколко са причините да има неактивни сред тях. Част от тези хора с годините нямат образование, не могат да си намерят работа, но и не желаят да си намерят. Ние искаме да ги обучим и квалифицираме и така те да започнат да си търсят работа. Това заяви в ефира на БНТ заместник-социалният министър Зорница Русинова.

Имаме над 28 000 младежи, които са си намерили работа. Над 6000 от тях са останали при същия работодател, с когото сме ги свързали. Останалите също много бързо успяват да си намерят работа, коментира Русинова. Тези програми (програмите за обучение и квалификация на младежи - бел. ред.) са много ефективни, защото бързо ориентират младежа дали иска да работи това, а и така работодателят се ориентира - това е тестов период за него.

В момента има 19 000 работни места, които са отворени в бюрата по труда. Все повече в България се търсят хора и със средно образование, които са с технически способности, отбеляза още Зорница Русинова.
 

Източник: http://www.actualno.com

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    2+
    2+2=5
    1 -1
    12:23, 6 юли 2017
    Да живее другарят генерал майор от ДС и неговата жена....

Случаен виц

Последни новини