Психолог: В Димитровград няма интерес към организирането на тренинги за фирми

В Димитровград няма интерес към организирането на тренинги за фирми и работодатели. Начинанието, което е доста популярно в големите градове, в малките не среща интерес. Хората все още не осъзнават ползата от подобни инициативи, които сплотяват екипа на една фирма, коментира психологът от Димитровград Мария Георгиева.

Преди време специалистът направил опит да организира тренинг  за работодатели и се отзовал само един ръководител от града, които искал да се погрижи за атмосферата в своя екип.

"Публикувах в интернет пространството, че предлагам безпратни тренинги за екипи. Интересът бе почти нулев. Явно хората не осъзнават, колко са важни сплотеността, добрата комуникация, липсата на конфликти като част от благоприятната атмосфера на ефективния екип", коментира психологът.

Припомня, че тренингът представлява учене чрез игра. Изготвя се индивидуална програма според нуждите и потребностите на екипа. Твърди се, че по този начин лесно се усвояват и доразвиват социални умения, помага се за опознаване на колегите и не на последно място намалява стреса на работното място. 

Психологът е на мнение, че при организирането на подобни групи най-ефективни са тези, включващи 10-12 човека. Всеки има нужда от по-добри взаимоотношения с колегите си и от по-спокойна работна атмосфера, както и от себепознание и познание за другия, допълва Мария Георгиева.

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини