Новият войник – дрон с автомат и гранатомет

Младата технологичната компания Duke Robotics се похвали, че доставя на военните в САЩ и Израел квадрокоптери, оборудвани с автомати и гранатомети. Става въпрос за дроновете TIKAD.

Освен автомат и гранатомет безпилотните устройства могат да носят и друго огнестрелно оръжие, отбеляза Defense One. Стартъпът Duke Robotics е основан от Рейзиъл Атуар, ветеран с 20-годишен опит в специалните войски.

Известен още като Рази (Razi), ветеранът споделя, че се е уморил да наблюдава как неговите приятели гинат в хаотични престрелки, които често погубват и живота на невинни хора. Това го подтиква да създаде дрон войник.

С помощта на специална платформа на дрона могат да се монтират автомат M4, снайперска пушка SR-25, 40-милиметров гранатомет и други оръжия, като общото им тегло не трябва да надвишава 10 кг. Системата за стабилизиране позволява на оператора да произвежда максимално точни изстрели, докато се намира в надеждно защитено укритие.

Duke Robotics вярва, че подобни дронове могат да се използват ефективно във въоръжени конфликти и антитерористични операции, намалявайки броя на случайните жертви. Очаква се хай-тек оръжието да намери приложение и в полицията.

Източник: technews.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини