Осем пилешки ястия се съревноваваха в готварски събор в Райново

    Осем ястия от полешко месо бяха представени в традиционния Готварски събор, който се проведе снощи в димитровградското село Райново. Инициативата на местното читалище "Марица" 2008" се проведе за шеста поредна година. Домакини и гости опитаха от различните вкусно приготвени гозби, а жури от професионалисти избра най-добрите. Начело бе кметският наместник на село Югово Владимир Гачуров.

    Първото място заслужи Осман кебап на Ганка Иванова от село Злато поле. На второ място бе класирано пълнено пиле с гъби и кайма, приготвено от Димитрина Манолова. Третото място бе присъдено на Стефан Арнаудов, представил баница с пиле по хасковски.

    За пръв път тази година инициаторите дадоха и награда за автентично ястие, запазило рецептата си на приготвяне в годините. Тук наградата бе присъдена на кмета на Алексанрово Надежда Тодорова, която бе приготвила пилешки бульон. Ястието е характерно за време на жътва, когато домакините нямат достатъчно време за готвене. Домакините от Райново предложиха на пресъстващите пиле със сливи, което е известно в региона. В него се поставят джанки, които придават кисел вкус на домашно приготмената храна.

    .

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Случаен виц

    Последни новини