Лили Иванова: Не съм жената с короната на българската музика

Изображение 1 от 2

    Лили Иванова позволява ли си да се разходи в парка? Ако някой се е питал това, вече знаем отговора. "Не. Звучи много тривиално или напудрено, но моят живот всъщност е работата ми. Това ме интересува", заяви Лили в интервю за bTV.

    Тя обясни, че не се чувства като жената, която носи короната на българската музика и е много далеч от "тези фантазии": "Слава Богу стоя здраво на земята и не ме интересува дали съм първата, петата или десетата, дали съм с корона, дали съм без корона. Интересува ме само мнението на моята публика, аплодисментите и нейната оценка."

     На въпроса кои са хората, които стоят най-близо до нея, тя отговори: "Екипът ми е най-близо до мен. Моят екип, на който аз държа и не игнорирам нито един от тях."

    Относно как успява толкова години да се задържи на върха, нейната рецепта е съвсем простичка - да слуша актуална музика: "2017 година сме както казват… не можем да бъдем шейсета или 61-ва, или 71-ва, или 81-ва. 2017 година нещата са светкавични в света, в световен мащаб се случват. Аз имам… вкъщи всички ще се чудят, всички са „много модерни” изпълнители или музиканти в България са се учудвали, ако дойдат веднъж вкъщи да разгледат моята дискография, да видят какви дискове имам, на кои певци, които нищо общо нямат с мен. Но от тях аз слушам и си казвам какво... това, което ме впечатлява, аз мога да го взема, да го „купя” по някакъв начин.

    Лили признава, че в живота ѝ "професията е била за нея по-водещото, дори и да ѝ е липсвала след това любовта". Отбелязва, че я дразни модерния патриотизъм: "Като чувам много хора - „България, България”. Абе, стига сте спекулирали с България. Направете нещо за България, направете нещо за българския народ, така че той да може да живее спокойно и щастливо. А те на първо място табелата „България”. Абе, чакайте, ние знаем, че сме в България. Няма нужда да ми се напомня. Искам да знам какво се прави за България." 

    Съвсем скоро Лили стартира своето поредно голямо турне: концерти в Созопол (Аполония, 01.09), Стара Загора (18.09), Хасково (20.09), Враца (28.09), Самоков (07.10), Сливен (15.10), Шумен (17.10), Добрич (19.10), София (25.10), както и 3 концерта извън страната – в Берлин (03.11), Мадрид (06.11) и Милано (06.12).

     

    Източник: http://www.actualno.com

    Коментари в сайта

    Последни новини