Рушнаха двора на димитровградското ОУ "П.Славейков"

    Дворът на димитровградското ОУ "П.Славейков" се подготвя за основен ремонт. Старата асфалтова настилка е събрана на купчини. Същата участ е споходила и дворовете на още пет местни училища -  ОУ "Алеко Константинов", СУ "Любен Каравелов", СУ "Васил Левски", ПМГ "Иван Вазов" и ПЕГ "Д-р Иван Богоров".

    Навсякъде предстоят дейности за подобряване на образователната инфраструктура. Те са по проект, спечелен от Община Димитровград, който е на стойност над 6 000 000лв..  Договорът за безвъзмездната финансова помощ по програма "Региони в растеж" бе подписан през октомври 2016г.

    Плановете предвиждат изграждане на обособени игрища за волейбол, баскетбол, минифутбол, народна топка, бадминтон, тенис на маса, лекоатлетически писти и фитнес, заедно с необходимите настилки. Дворовете ще имат велоалейни трасета, зони за обучение по безопасност на движението, амфитеатрални трибуни, както и осветление за спортните площадки.

    Ще се подменят съществуващите водопроводи и канализация към училищата, както и ще се извърши основен ремонт на оградите. заложено е монтирането на ново осветление. Подмяна ще има и на парковата мебел - пейки, беседки, перголи, кошчета за отпадъци.

    Част от дейностите включват монтирането на охранителни системи за наблюдение, а също и ново оборудване на училищата.

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини