Ученик се добра до телефона на Джеймс Матис и му взе интервю

Американският ученик Теди Фишър успя да разгадае служебния телефонен номер на министъра на отбраната Джеймс Матис и да вземе от дипломата 45-минутно интервю за училищния вестник.

Фишър, който има особен интерес към журналистиката и външната политика, забелязал в статия на "Вашингтон пост" от 11 май, че на прикачената към нея фотография охраната на Матис държи папка с документи. На една от бумагите бил прикрепен едва забележим стикер, на който след увеличение на снимката се оказало, че е изписано името и телефонният номер на министъра.

Гимназистът решил да се възползва от златната възможност и веднага изпратил на политика смс, гласящ: "Искате ли да ми дадете интервю? Впрочем номерът на вашия личен телефон изтече и стана достъпен за американската публика, добър ви ден!"

Явно съобщението е било достатъчно убедително, защото за удивление на ученика, Матис се съгласил да отговори на въпросите на хлапето. На страницата на училищния вестник на гимназия "Мърсър" във Вашингтон бе публикувано и цялото интервю.

Любопитно е да се отбележат зрялостта, информираността и интелигентността на запитванията на момчето, които могат да сложат дори някои "пораснали" журналисти в джоба си. Така например, Фишър дискутира с Матис въпроси, свързани с ролята на младата генерация в подобряването на политическия климат в Америка, подходът на САЩ спрямо арабските страни след унищожаването на "Ислямска държава", политиката на страната спрямо Афганистан и Ирак, влиянието на Русия в Сирия, ролите на международните организации за превенцията на конфликти и възможността за модернизация на теокрациите в арабския свят.

 

Източник: bgnes

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини