Кандидатите за СУ загърбиха "Право", искат "Психология"

Вероятно отблъснати от компрометираната ни съдебна система все повече кандидат-студенти не посочват "Право" като най-желаната специалност дори в Софийския университет, чийто Юридически факултет се слави като най-добрият в страната.

Специалността е едва на 10-о място по брой кандидати.

Първа е "Психология", втора - "Публична администрация". Следват "Социология", "Английска филология", "Компютърни науки", "Софтуерно инженерство", "Българска филология", "Информатика" и "Информационни системи". Чак след това е "Право".

Първото класиране в СУ излезе вчера, а от днес тече записването.

Едва 7 230 кандидати са подали документи за прием в най-старото ни висше училище. Не чак толкова отдавна - през 2003 г. - само явяващите се на един от многото приемни изпити на Университета - по история, бяха повече от 4500 души.

Записването продължава до 14 юли.

Новоприетите могат: да се запишат, като купят необходимите документи от книжарниците в Ректората. Трябва да носят още оригинала на дипломата за средно образование, личната си карта, документ за платена семестриална такса и четири паспортни снимки; да потвърдят, че искат да участват във второто класиране. При потвърждаването оригиналната диплома за средно образование се депозира в съответния факултет, пишат от СУ.

Неприетите участват автоматично в следващия етап на класирането.

Второто класиране излиза на 18 юли.

От 19 до 21 юли текат записване и потвърждаване.

На 25 юли излиза третото класиране. Записването за него е окончателно и трябва да бъде направено в периода 26-28 юли включително.

Източник: http://offnews.bg

Коментари в сайта

Последни новини