Касперски се чувстват жертва на геополитически игри

Руската компания за софтуер "Лаборатория Касперски" обяви, че е станала жертва на геополитическите игри между САЩ и Русия, но поясни, че е готова да отговори на всички въпроси на американското правителство. Това съобщава РИА "Новости", цитирано от Ройтерс.

Администрацията на Доналд Тръмп премахна компанията от два списъка с одобрени доставчици, използвани от правителствени агенции за закупуване на информационни технологии на фона на притесненията, че продуктите могат да бъдат използвани от Кремъл за проникване в американските мрежи.

"По всичко изглежда "Лаборатория Касперски" е въвлечена в геополитическа борба, в която всяка страна се опитва да използва компанията като пионка в играта", се казва в съобщение на компанията, цитирано от руската медия.

Ръководителят на компанията Евгений Касперски повече от веднъж предложи среща с представители на американското правителство и дори предложи да говори пред Конгреса на САЩ "в отговор на всички въпроси на американското правителство, които могат да възникнат", допълват от компанията.

Източник: news.bg

Коментари в сайта

Последни новини