400 000 работници живеят с по 314 лв. Преглед на печата

"24 часа"

Основният купувач в курортите - българинът

Хората имат доста различни представи за това какво е хубава и приятно прекарана ваканция. За някои жители на големия град може да няма нищо по-хубаво от това да си купят малка къща в балканско село и да се опитват да произведат собствени зеленчуци. През 2009-2012 година този пазар се беше сринал. Там имотният балон се оказа прекалено надут с обещания за бързи печалби от отдаването на имотите под наем. Говореше се за 10% възвръщаемост на инвестицията и дори повече и стотици и дори хиляди чужденци купуваха къщи и апартаменти в Банско, Боровец, по морето. До 2012-2013 година най-щастливите от тях успяха да ги разпродадат.

"Стандарт"

Златева отървала Боршош от финансова отговорност

Служебният вицепремиер Деница Златева е освободила от финансова отговорност Мирослав Боршош и другите двама членове на Управителния съвет на НДК и е приела отчета им за 2016 г. малко преди да сдаде поста. Това каза министърът на културата Боил Банов по време на изслушването му на заседанието на комисията за НДК в парламента. По думите на Банов това се е случило на 2 май 2017 г., ден преди да приключи работата на служебния кабинет. "Това е факт. Как ще го тълкувате оставям на вас", заяви Банов. Самата Златева също трябваше да бъде изслушана, но отсъстваше, защото придружава лидера на БСП Корнелия Нинова за заседание на Социалистическия интернационал, което се провежда в Ню Йорк.

"Монитор"

400 000 работници живеят с по 314 лв.

400 000 работници преживяват с до 314 лв. на месец, показват данни на синдикатите. Това означава, че 7,8% от трудещите се у нас попадат в графата "бедни", въпреки че имат постоянен доход. "Това са хора, които могат да работят и за висока заплата, но да издържат други неработещи. Така на член от семейството се падат до 314 лв, колкото е линията на бедност", обясни пред "Монитор" директорът на Института за социални и синдикални изследвания към КНСБ Любен Томев.

"Сега"

ГЕРБ реже права на граждани и фирми заради магистралите

ГЕРБ се кани да направи поредния скандален ремонт на закон. Депутати от управляващата партия внесоха законопроект, който предвижда орязване на възможностите да се обжалват екологичните оценки за големи инвестиционни проекти. Ако поправката бъде приета, оценките за въздействие върху околната среда (ОВОС) за магистрали, язовири, газопроводи и нефтопроводи, паркове като "Рила" и "Пирин" и други обекти с национално значение ще минават по "експресна писта", тъй като ще могат да бъдат обжалвани пред една-единствена съдебна инстанция. Юристи веднага коментираха, че такава промяна ще е шамар за гражданското общество.

"Дума"

Кабинетът отказа да даде безвъзмездно Бузлуджа на БСП

С 12 на 7 гласа кабинетът не одобри искането на БСП да получи безвъзмездно за 10 г. Дома-паметник на връх Бузлуджа. "Партията не предприе своевременни стъпки за финализиране на процедурата по решение на МС от 2011 г., с което имотите се прехвърляха безвъзмездно в собственост на БСП. Влезлите в сила през февруари т. г. промени в Закона за държавната собственост направиха невъзможно прилагането на решението от 2011 г.", съобщиха от МС.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини