Обсъждат механизъм за продължаване на програмата за саниране

 Проект за механизъм за продължаване на националната програма за саниране, както и предложение за изменение на Гражданскопроцесуалния кодекс ще обсъждат на днешното си заседание кметове от националното сдружение на Общините в Република България. В него ще участва и кметът на Димитровград Иво Димов,  който е и зам.председател на сдружението.

По отношение на санирането в Димитровград все още няма яснота какво ще се случва в бъдеще. До момента има 24 панелни жилищни сгради с приключили ремонти, за два блока има обжалване и забавяне на процедурите. Това са блок №8 на ул."Простор" и блок №3 на бул."Ст.Стамболов". Общо сключените договори за извършване на стоителни дейности касаят 26 блока за 2015 година. Близо 150 са подадените заявления за регистриране на сдружения към момента, напомниха от Общината.

Димов ще участва в заседание на Управителният съвет, като ще вземе отношение по втора точка от дневния ред. По нея предстои да се обсъди становище, свързано със Закона за движение по пътищата.

Сред темите, които ще обсъждат кметовете на Общините са споделени услуги с Министерство на финансите с цел повишаване на ефективността на работа на местните администрации и тяхното финансово управление.

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ка
    Като
    6 -1
    19:25, 14 юли 2017
    Като го гледам този, не знам казва ли нещо вярно или лъжи. Какво саниране и голяма стратегия подготвят. Института по строителни материали им доказа, че няма негорим стиропор. Навсякъде облепиха блоковете с него и чак сега се подготвя "голяма" стратегия и сигурно ще бъде в насока на голямото крадене с увеличени цени на видовете СМР.

Още новини

Последни новини