26 °C

Обсъждат механизъм за продължаване на програмата за саниране

 Проект за механизъм за продължаване на националната програма за саниране, както и предложение за изменение на Гражданскопроцесуалния кодекс ще обсъждат на днешното си заседание кметове от националното сдружение на Общините в Република България. В него ще участва и кметът на Димитровград Иво Димов,  който е и зам.председател на сдружението.

По отношение на санирането в Димитровград все още няма яснота какво ще се случва в бъдеще. До момента има 24 панелни жилищни сгради с приключили ремонти, за два блока има обжалване и забавяне на процедурите. Това са блок №8 на ул."Простор" и блок №3 на бул."Ст.Стамболов". Общо сключените договори за извършване на стоителни дейности касаят 26 блока за 2015 година. Близо 150 са подадените заявления за регистриране на сдружения към момента, напомниха от Общината.

Димов ще участва в заседание на Управителният съвет, като ще вземе отношение по втора точка от дневния ред. По нея предстои да се обсъди становище, свързано със Закона за движение по пътищата.

Сред темите, които ще обсъждат кметовете на Общините са споделени услуги с Министерство на финансите с цел повишаване на ефективността на работа на местните администрации и тяхното финансово управление.


1 Коментар

Хороскоп за 24.05.2018

Овен
Телец
Близнаци
Рак
Лъв
Дева
Везни
Скорпион
Стрелец
Козирог
Водолей
Риби
Моля, изберете зодия
Последни новини