19 °C

Обсъждат механизъм за продължаване на програмата за саниране

 Проект за механизъм за продължаване на националната програма за саниране, както и предложение за изменение на Гражданскопроцесуалния кодекс ще обсъждат на днешното си заседание кметове от националното сдружение на Общините в Република България. В него ще участва и кметът на Димитровград Иво Димов,  който е и зам.председател на сдружението.

По отношение на санирането в Димитровград все още няма яснота какво ще се случва в бъдеще. До момента има 24 панелни жилищни сгради с приключили ремонти, за два блока има обжалване и забавяне на процедурите. Това са блок №8 на ул."Простор" и блок №3 на бул."Ст.Стамболов". Общо сключените договори за извършване на стоителни дейности касаят 26 блока за 2015 година. Близо 150 са подадените заявления за регистриране на сдружения към момента, напомниха от Общината.

Димов ще участва в заседание на Управителният съвет, като ще вземе отношение по втора точка от дневния ред. По нея предстои да се обсъди становище, свързано със Закона за движение по пътищата.

Сред темите, които ще обсъждат кметовете на Общините са споделени услуги с Министерство на финансите с цел повишаване на ефективността на работа на местните администрации и тяхното финансово управление.


1 Коментар

Препоръчано видео

 • img
  Селин Дион покори Париж
 • Хороскоп за 26.07.2017

  Овен
  Телец
  Близнаци
  Рак
  Лъв
  Дева
  Везни
  Скорпион
  Стрелец
  Козирог
  Водолей
  Риби

  Моля, изберете зодия

  ;
  Последни новини