26 °C

С първа копка започват ремонтите в шест димитровградски училища

С първа копка в двора на ПЕГ "Д-р Иван Богоров" на 20 юли официално ще бъде поставено началото на ремонтните дейноксти по обновяване на прилежащите пространства на шест местни училища. Освен Езиковата гимназия, това са ОУ „Алеко Константинов“, ПМГ „Иван Вазов“, СОУ „Васил Левски“, СОУ „Любен Каравелов“, ОУ „Пенчо Славейков“.

Общата стойност на проекта е малко над 6 млн.лв., припомниха днес от Общината. Средствата са  100% безвъзмездна финансова помощ в рамките на програмата "Региони в растеж".

Предвижда се за 18 месеца да се извършат дейности, с които ще се обнови сградният фонд и прилежащите дворове на шестте училища. Това включld изграждане на обособени игрища за волейбол, баскетбол, минифутбол, народна топка, бадминтон, тенис на маса, лекоатлетически писти и фитнес, заедно с необходимите настилки. Предвидени са велоалейни трасета, зони за обучение по безопасност на движението, амфитеатрални трибуни, както и осветление за спортните площадки.

В плановете влиза и подмяна на съществуващите водопроводи и канализация към училищата, както и ще се извърши основен ремонт на оградите. заложено е монтирането на ново осветление. Ще се поставят нови пейки, беседки, перголи, кошчета за отпадъци. Припомняме, че подготовката за реконструкцията вече започна с премахването на старата настилка в част от дворните пространства на училищата.


3 Коментара

Хороскоп за 27.05.2018

Овен
Телец
Близнаци
Рак
Лъв
Дева
Везни
Скорпион
Стрелец
Козирог
Водолей
Риби
Моля, изберете зодия
Последни новини