19 °C

С първа копка започват ремонтите в шест димитровградски училища

С първа копка в двора на ПЕГ "Д-р Иван Богоров" на 20 юли официално ще бъде поставено началото на ремонтните дейноксти по обновяване на прилежащите пространства на шест местни училища. Освен Езиковата гимназия, това са ОУ „Алеко Константинов“, ПМГ „Иван Вазов“, СОУ „Васил Левски“, СОУ „Любен Каравелов“, ОУ „Пенчо Славейков“.

Общата стойност на проекта е малко над 6 млн.лв., припомниха днес от Общината. Средствата са  100% безвъзмездна финансова помощ в рамките на програмата "Региони в растеж".

Предвижда се за 18 месеца да се извършат дейности, с които ще се обнови сградният фонд и прилежащите дворове на шестте училища. Това включld изграждане на обособени игрища за волейбол, баскетбол, минифутбол, народна топка, бадминтон, тенис на маса, лекоатлетически писти и фитнес, заедно с необходимите настилки. Предвидени са велоалейни трасета, зони за обучение по безопасност на движението, амфитеатрални трибуни, както и осветление за спортните площадки.

В плановете влиза и подмяна на съществуващите водопроводи и канализация към училищата, както и ще се извърши основен ремонт на оградите. заложено е монтирането на ново осветление. Ще се поставят нови пейки, беседки, перголи, кошчета за отпадъци. Припомняме, че подготовката за реконструкцията вече започна с премахването на старата настилка в част от дворните пространства на училищата.


3 Коментара

Препоръчано видео

 • img
  Селин Дион покори Париж
 • Хороскоп за 26.07.2017

  Овен
  Телец
  Близнаци
  Рак
  Лъв
  Дева
  Везни
  Скорпион
  Стрелец
  Козирог
  Водолей
  Риби

  Моля, изберете зодия

  ;
  Последни новини