Караянчева декларира 26 000 лева спестявания,Симов минава само с уведомление

Изображение 1 от 5

    Зам.-председателят на Народното събрание Цвета Караянчева декларира пред Сметната палата лични средства на стойност 26 000 лева.14 000 от тях са в наличност,а останалите са във влог.Караянчева е увеличила спестяванията си за година с 11 000 лева.През 2016 г. като народен представител тя е посетила САЩ на разноски на Държавния департамент и е направила разходи за 2665 долара.

     Зам.-председателката на Народното събрание е декларирала също,че през изминалата година съпругът й Илия Караянчев е придобил дялово участие в ИСИ 16 ООД.

     Основният опонент на Цвета Караянчева Александър Симов е подал в Сметната палата само уведомление т.е. липса на промяна в имотното състояние.Не е известно обаче,какво е то.Уведомление е подал и водачът на листата на ДПС в Кърджалийският многомандатен избирателен район и председател на ДПС Мустафа Карадайъ.

      Декларации са депозирали останалите двама парламентаристи от ДПС,които за първи път влизат в Народното събрание-Адлен Шефкед и Ерол Мехмед.

      Адлен Шефкед е посочила в декларацията си,че притежава апартамент в Кърджали,придобит през 2008 г.Тя има и дял в наследствено жилище.Има стандартен кредит от 18 354 лева и ипотечен на стойност 49 088 лева.Декларирала е минимални дялови участия във дружествата Корект Ади ЕООД и Корект Ади Агро ЕООД.

      Депутатът Ерол Мехмед е обявил единствено лек автомобил Мерцедес на стойност 20 000 лева.,придобит през 2016 г.

    Георги Кулов

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Още новини

    Последни новини