Хакнаха личния имейл на топ разузнавач

Електронната поща на служител от Държавния департамент на САЩ е била разбита и писмата са препратени до неизвестен брой получатели, съобщи Foreign Policy.

Хакерът Джони Уокер е подписан под текста, съпровождащ писмата. Той пояснява, че това е архив на кореспонденцията между официални лица, агенти на ЦРУ и други разузнавателни служби, водещи медии, неправителствени организации и международни фондове. Кореспонденцията обхваща период най-малко две години. 

Хакерът определя писмата като доказателство "кой носи отговорност за темата на деня в много страни в света, особено там, където ситуацията не е безопасна". 

По данни на изданието, служителят, чийто имайл е хакнат, работи в отдел, който се занимава основно с Русия. Жертвата на хакера "вероятно е главния разузнавач за Русия на американското правителство". "Той знае повече от всички какво става там", коментира източник на изданието.

Държавният департамент не е потвърдил, нито отрекъл дали писмата са истински. Но опитът на служителя в руската политика и организираната престъпност го превръща в значима цел. Не е ясно и дали това е изолиран случай.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини