Жълт код за обилни валежи все още в четири области, в Смолянско времето се подобрява

Жълт код за опасно време е обявен от НИМХ все още за четири области в страната – Кърджали, Хасково, Ямбол и Бургас. В Смолянско времето се подобрява. Облачността ще е променлива, с краткотрайни превалявания. Температурите обаче продължават да са ниски за сезона. Максималните ще достигнат 17 градуса, прогнозират синоптиците.

Днес над северозападната половина от страната ще преобладава слънчево време. На места в източните райони все още ще превалява, като до вечерта валежите и там ще спрат, а облачността ще се разкъса и намалее. Ще духа до умерен, в югоизточните райони – временно силен северен вятър. Ще е по-топло с максимални температури между 24° и 29°.

Над планините облачността ще се разкъсва и намалява, след обяд до предимно слънчево. Значителна ще се задържи над Странджа и Сакар, където през деня все още ще превалява, а североизточният вятър ще е силен. В останалите масиви вятърът ще е до умерен. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 16°, на 2000 метра – около 10°.

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини