Симеон Симеонов спечели четвъртия кръг на рали „Твърдица-Елена“

Изображение 1 от 2

    18-годишният пилот от Хасково Симеон Симеон в тандем с Йордан Йорданов спечелиха Рали "Твърдица - Елена" 2017, което е четвърти кръг на "Хюндай Рейсинг Трофи".

    Надпреварата, която се проведе през почивните дни по балканското трасе, беше доста трудна за рали състезателите заради лошите метеорологичните условия и мократа настилка се пребориха за 3-тото място в клас RC5 и за 11-тото в генералното класиране.

    Симеон Симеон и навигаторът му Йордан Йорданов отбелязаха четвърта поредна победа, като бяха първи на 7 от 9-те етапа с времето от двата дни 01:37:03.6.

    „Тази победа за мен беше и много важна и много трудна, защото за първи път ми се случва на такова голямо състезание да карам при толкова тежки условия. Трябваше да се боря за предно място, а трасето беше ужасно мокро и хлъзгаво. Малко преди финала дори паднахме в канавка, но за радост бързо успяхме да излезем и не само че продължихме, но и запазихме преднината си. Затова мога да кажа, че на това състезание късметът беше определено на наша стана“, коментира за Haskovo.net младият пилот. Следващото голямо състезание,у което предстои на Симеон Симеонов е Кръг от европейския рали трофей в Сливен. До тогава обаче Симеон ще си даде малко почивка. За фенките той разкри, че след кратък воаяж по българското Черноморие, през по-голямата част на лятото ще си е в Хасково. Почивките обаче той ще редува и с тренировки, защото е във върхова форма в момента и е категоричен, че отпускане на трябва да има.

    Красимира Славова

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (3)

    • 1
      Фе
      фен
      3 0
      09:34, 18 юли 2017
      Браво на Монката! Мисля ,че е крайно време и Общината да направи нещо за развитието на този изключителен хасковски талант, за да не го изгубим, както стана с Григор Димитров и сестри Стоеви.
    • 2
      Ze
      zelen4uk4e
      0 0
      10:23, 18 юли 2017
      Госпожо Славова моля напишете точно кое е спечелило момчето рали Твърдица или е първи в едномарковия шампионат на Хюндай , защото по официално класиране от сайта на жремеизмерването на БФАС спечелил е варненеца Тодор Стратиев със ситроен . Благодаря !!
      • Ze
        zelen4uk4e
        0 0
        10:28, 18 юли 2017
        Да се поправя Тихомир Стратиев - Пежо
    Последни новини