27 °C

Въведоха новости при отпускане на целева помощ за отопление

От днес - 17 юли Социално подпомагане -Димитровград започна прием на молби-декларации за отпускане на целева помощ за отопление през предстоящия зимен сезон. Срокът изтича в края на октомври.

Заради влезлите в сила промени в Наредбата, от тази година заявленията вече се подават по настоящ адрес, но задължително трябва да има регистрация в ГРАО. Друга новост е, че получаваната помощ за деца с увреждания няма да се счита за доход при определяне на подпомагането за отопление. Също от тази година ще бъдат взети предвид 3 коефициента за намаляне на пенсиите (считани за доход), взависимост от това кога е определена тя. До момента се прилагаше само един такъв коефициент, напомниха от Социално подпомагане.

Право на целева помощ имат лица и семейства, чийто средномесецен доход за последната половин година е по-нисък или равен на диференцирания минимален доход за отопление, поясни директорът на Социално подпомагане Жанета Желева. Тя допълни, че все още известен размера на помощта.

Желаещите да получат въпросното подпомагане трябва да имат само едно обитавано жилище, да не са регистрирани като еднолични търговци или собственици на капитал в търговско дружество. Сред другите условия са липсата на движима и недвижима собственост, прехвърляне на собственост и др.

Освен молба-декларация, трябва да се попадат и документи за доходите през последните шест месеца, както и такива, доказващи здравословното състояние на кандидата за помощ.

При подаване на молбата задължително се посочва вида на ползваното отопление - ток или твърдо гориво. При желание да се поеме отоплението с ел.енергия, се прилага и последната платена фактура. 


Хороскоп за 24.06.2018

Овен
Телец
Близнаци
Рак
Лъв
Дева
Везни
Скорпион
Стрелец
Козирог
Водолей
Риби
Моля, изберете зодия
Последни новини