Сведохме глава пред подвига на Апостола

    Хасковлии, представители на политически партии, институции, родолюбиви организации и други почетоха 180-тата годишнина от рождението на Васил Левски. Мнозина се стекоха да поднесат венци и цветя пред паметника на Апостола на свободата в градинката на училището, носещо името му.

    По повод отбелязването на годишнината на иконата на българското освободително движение слово произнесе кметът на Хасково Добри Беливанов. Той припомни делата на Левски и трите му посещения в областния град в опит за създаване на революционен комитет.

    По повод 180-тата годишнина в Хасково пристигна зам.-министърът на труда и социалната политика Султанка Петрова. „Днес ние прекланяме глави пред чистото и свято сърце, пред чистите ръце и достойнството, което имаше този велик българин. Нека да вземем примера, който ни даде великия Левски, нека той да ни обединява в името и само за доброто бъдеще на България“, заяви Петрова.

    Стихотворението „Обесването на Васил Левски“ рецитира Калина Вълчева от Театралната школа към Младежки център. Песни за Апостола изпълниха Михаил и Теодора Евтимови.

    На събитието присъстваха областният управител Станислав Дечев, двамата му заместници д-р Стефка Здравкова и Ангел Божинов, зам.-кметът Милена Трендафилова, депутатът Евгения Ангелова и други.

    Анета Кутелова

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (2)

    • 1
      Ке
      КЕНАСКИЯ МАЙМУН
      7 -4
      13:48, 18 юли 2017
      Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
    • 2
      Ох
      Оххх
      3 -5
      16:42, 18 юли 2017
      Тоя кмет освен да чете слова, да реже ленти по незначителни поводи и да слага цветя някъде, нещо друго прави ли за тоя град?
    Последни новини