Оборудваха Спешното в МБАЛ с камери, през нощта ще пази гард

    Три камери за видеонаблюдение са монтирани вчера в Спешното отделение на МБАЛ Хасково. Те са в коридора, отделението и в Шоковата зала. Предстои да бъдат монтирани още, уточни началникът на Спешното д-р Димитър Кючюков. Под наблюдение ще бъдат другия коридор, пространството пред отделението и дори мястото, където спират линейките.

    “Мярката се наложи заради проблем, който всъщност е наболял от години – агресията срещу лекари. Камерите записват картина и звук, но записите ще бъдат използвани само при инцидент”, коментира д-р Кючуков.

    Той допълни, че като допълнителна мярка за сигурността и спокойствието на работещите в Спешното, през нощта там ще има охранител.

    “Проблемът идва оттам, че повечето хора не могат да преценят спешността на състоянието. Затова съм извадил медицинския стандарт и съм го изложил в коридора. Там ясно се вижда кое състояние е спешно и кое неотложно. Така всеки сам може да прецени дали трябва веднага да бъде прегледан или може да почака.

    Приоритет са тежките случаи. Така наречения “златен час” - първият след настъпване на събитието, например катастрофа, е от изключително значение. Ако в този час бъде оказана медицинска помощ на пострадалия, статистиката показва, че 30 на сто повече от пациентите оцеляват”, каза още д-р Кючуков.

    Той разказа, че агресията срещу медици в Спешното в Хасково е доста често явление, за разлика от други страни, в които е практикувал като хирург – Алжир, Франция и други европейски държави. “Никъде няма такава агресия срещу лекари, както в България. Два пъти съм сменял външната врата на отделението заради агресивни и пияни, които я трошат с ритници”, допълни д-р Кючуков.

    Тодор Кръшков

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (33)

    • 1
      Из
      изпатил от спешното
      70 -10
      10:47, 20 юли 2017
      С камери или без камери,пак ще ви бият! Докато не започнете да се държите като Лекари! Не да обиждате хората,които идват за помощ а на вас ви пречат и ги отпращате, или да искате Пари!
      После хората ви виновни,невинните Те!
      • Уж
        Ужас
        17 0
        18:16, 20 юли 2017
        Д-р Антоанета Георгиева Камберова е най-отватителния човек в спешното отделение.В 03:00 ч. отидохме там с 9 месечно бебе, чукнахме на вратата влезнахме вътре и без да преглежда бебето ни каза "или влизате в болницата или махате се от тука", и аз като казах докторе не сте питали какво й има ,нито пак сте преглеждали бебето , тя ме прекъсна и започна да вика , колкото глас има после с обиди и заплахи ни изгони с отвратителното и махленското си поведение.Тя заслужи си боя , но пак не съм посегнал.Въпрос към Кючуков - Вие г-н. Началник ,какво бихте направили при такава ситуаця?Благодаря!
      • Jo
        jo
        8 0
        20:32, 20 юли 2017
        забележете фирмата за камери...най-измамната в града...ужасссс....нито специалисти имат....а и лъжат като ц*****
    • 2
      Из
      изпатил от спешното
      54 -3
      11:00, 20 юли 2017
      Ха в други европейски страни в които практикувал, ми няма да има агресия,Естествено сам можете да направите разликата докторе,или не ви изнася, след като сте били там не се жалвайте как било тук в България,ами оправете отношението си и започнете да си вършите работата ЗА КОЯТО СТЕ ПОЛОЖИЛИ КЛЕТВА! Алжир, Франция и други европейски държави,там лекарите са за да лекуват хората,не да си пълнят джобовете!
    • 3
      Ст
      Станимира
      47 -5
      11:12, 20 юли 2017
      "Записите ще бъдат използвани само при инцидент".А когато ми искате пари "под масата"ще бъдат ли използвани,д-р Кючуков?Във Франция и в другите европейски държави искахте ли парички?Боклук!Скрий се,докато някой не те е убил,че боя ти е малко!Нагла,алчна твар!
    • 4
      Ра
      Райчо Райчев
      45 -4
      11:31, 20 юли 2017
      Без причина кой би ударил лекар,но когато караш близък и докато не дадеш пари под масата никой не му обръща внимание макар и човека да е здравно осигурен естествено е да бият лекарите и винаги излизат с номера избор на екип и уж че трябват скъпи консумативи и те трябвало да ги купят,да не говорим че са абсолютни некадърници във всеки пациент виждат касичка с пари.Само бой ги оправя и то в по големи порции.
    • 5
      Ти
      Тити
      36 0
      11:34, 20 юли 2017
      Ако може , моля, и микрофони да монтират!
    • 6
      00
      001
      36 -3
      11:52, 20 юли 2017
      Бой ама голям бой трябва да ядат.преди години се писа че са докарали жена от село узунджово със съмнение за апандисит която отпратиха нищо и нямало дали някакви хапчета щяло да и мине е да ама жената почина и какво нищо не им направиха ако се случи на мой близък директно го трепя на място този дежурен боклук
    • 7
      П
      п
      45 0
      11:53, 20 юли 2017
      Хубаво е камерите да работят денонощно за да се вижда и да се чува отношението и на докторите към пациента.То не винаги е както трябва.Голяма част от вината за инцидентите е и по вина на докторите.
    • 8
      By
      bydlo
      13 -3
      12:03, 20 юли 2017
      Аз лично съм против всяко насилие (даже над раята). Но сега ми се струва че, ще научите третия закон на Нютон, защото ще налитат на бой само такива решени на всичко и отчаяни .
      Пък дано не съм прав, то Ваша Светлост знае по-добре...ъъъъ аз само таковата да кажа ако може.
    • 9
      Хм
      ХМ..
      42 -2
      12:19, 20 юли 2017
      Многократно съм се чудила дали наистина тия доктори толкова са крадливи и алчни, не преувеличаваме ли и ние пациентите малко, нали вече сме и едно по-разглезено поколение, но явно греша. От толкова коментари от гражданите няма нито един положителен, един, който да защити лекарите. Явно на хората им е писнало от тях. Явно наистина повечето са паплач,а не хора, клели се в хипократовата клетва. Замислете се господа "доктори". Наистина сте ценни като професия и без Вас не можем, но не ние хората сме виновни за Вашето положение. Самите Вие, крадещи и мамещи доведохте до това безумно състояние на здравеопазването в България. Пациентите няма от къде и как да окрадат здравната каса. Това правите вие, мили "Доктори". Затова сега ви бият. Щом закона не ви наказва, това ще направи народа.
    • 10
      Ми
      Милко Георгиев
      36 -2
      12:36, 20 юли 2017
      Добре е този същя началник да се научи на елементарни обноски спрямо пациени който не са от малцинството.Обноските спрямо българи в негова смяна са меко казано отвратителни.
    • 11
      Li
      lili
      12 -2
      12:42, 20 юли 2017
      Тези камери май са втора употреба,дано се вижда нещо,а не само да са усвоени средства
    • 12
      Во
      Води
      30 -1
      13:06, 20 юли 2017
      Колко пъти са били самият Кючуков заради изнудване за пари,А Той И НАЧЛНИК СТАНА!?! Къде е справедливостта?
    • 13
      Ха
      Ха ха ха ха
      7 0
      13:53, 20 юли 2017
      Ако снимката не е илюстративна, свалям шапка на професионализма на свързване! Да не е ваш проект?
      • Ха
        Ха ха ха ха
        3 0
        13:55, 20 юли 2017
        Извинявам се, видях и последната снимка!
    • 14
      Jo
      John
      19 -2
      14:23, 20 юли 2017
      всичките мангусти без осигуровки след 19:00 са при вас, не се правете на луди, ами си кажете истината! кажете и защо проверявате българите за здравен статус, а привилигированите мангусти - не!
    • 15
      С.
      С. С
      9 -25
      14:33, 20 юли 2017
      Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
      • 00
        001
        10 -5
        14:51, 20 юли 2017
        С.с. Ти болен ли си ????????????
    • 16
      Бл
      благодаря
      8 -14
      14:36, 20 юли 2017
      Аз пък искам да благодаря на спешния екип. В един... Виж коментара
    • 17
      Мк
      МК
      23 -1
      14:43, 20 юли 2017
      След някоя година ще бият лекарите и поради незнание. Наближава това време. Идва бодра смяна от незнаещи и лошо подготвени млади лекари.
    • 18
      И.
      И.Г
      7 -6
      14:50, 20 юли 2017
      ГОЛЯМО БЛАГОДАРЯ на екипа на Спешно отделение и на- вече на Др Кючуков, който спаси живота на детето ми ! Благодарение на него аз имам еднж здраво и усмихнато дете
    • 19
      Ле
      Лекар
      9 -19
      15:00, 20 юли 2017
      Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
      • Jo
        John
        6 -8
        16:13, 20 юли 2017
        лекар бил, неграмотен цига нин!
      • Но
        Нормално
        1 0
        01:30, 24 юли 2017
        Не вярвам да сте лекар по няколко причини.1-во всеизвестен факт е че здравеопазването ни е под всякаква критика.2-ро знае се че болниците хоспитализират без нужда за да източват здравната каса.3-то някои лекари изнудват пациентите за пари.4-то комисиите по отпускане на инвалидни пенсии масово са корумпирани защото не остана ******* който не е инвалид.Мога да продължа и още но няма смисъл.И ако вие сте лекар не може да не ги знаете тези работи.Бих бил доволен ако бяхте споменали някои споменатите слабости с уговорката че не всички са маскари и щях да се съглася с вас.Съгласен съм само с последното просто изречение ако става дума за споменатите пенсионери по инвалидност.А ''кратеж '' по-добре да не я коментирам.
    • 20
      Ам
      АМАН
      8 -6
      15:31, 20 юли 2017
      Абеее ето затова сме стигнали дотук! Ето как разсъждава един лекар! Вие се възползвате от хората,точно защото имат нужда,и ги манипулирате както си искате,точно защото от вас зависи здравето,и тук е момента да кажа,започват врътките! " еее той е в моите ръце, дали за пари,или медикаменти,или отношение! Моля ви се! Ние не слагаме всички лекари,защото има и такива които са съхранили човешкото все още в себе си,НООО повечето са така,включително и вие АНОНИМНИЯ ЛЕКАР. За вас не е тайна случващото се, а що се отнася до вашето изказване,не знам какъв "ЛЕКАР" сте,но един истински никога няма да напише това което вие! С една дума,а бе гледайте си работата,ще се гаврим с вас и още как! Аз така го разбирам!
    • 21
      Хи
      Хипократ
      12 -2
      16:16, 20 юли 2017
      И с камери и без камери агресията няма да спре!Престанете да гледате на пациентите само като източник на финикийски знаци!Бъдете ЛЕКАРИ! Алчността и лошото отношение води до АГРЕСИЯ!i
    • 22
      То
      том сойер
      6 -15
      16:25, 20 юли 2017
      Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
    • 23
      Ам
      Аман
      8 -3
      17:33, 20 юли 2017
      За услугите на Лекарите се плащат от държавата, а също така и осигуровките,това което не го покрива здравната каса,което е в повечето случаи си го плащаме като араби, Кретен. А и между другото от такива неграмотни също си патим! Хляба няма нищо общо ебати и сравнението! Ако ти се равняваш на хляб т. е за стока то човешкото здраве няма цена!
    • 24
      Йо
      йоан
      10 -1
      18:46, 20 юли 2017
      викахме бърза помощ за дядо ми не можеше да мръдне идват с линейка и носилка но ни караха да викаме комшиите за да качиме дядо на носилката и да го носиме до линейката защото на тях им е боляло кръста и на двамата лекари после бяхме в спешното пратиха ни за рентген снимка в стаята влезнахме аз и дядо ми в инвалидна количка поисках помощ от лекаря за да дигаме дядо на крака и ония почна да ми се кара защо не съм го изправил до сега какво съм чакал а за другите лекари в спешното които постоянно обиждат пациентите защото просто имаш нужда от неговата помощ да не говорим заслужават много повече от шамари ама аре пращат ни в затвора веднагафА4ДЗ
    • 25
      Ви
      Виденов
      5 -1
      19:05, 20 юли 2017
      Медиците са си прави.Мерките трябва да бъдат по драстични.Наскоро четох един коментар,че шефа на охраната делял събраните нелегално пари с охранителите.Зная го този шеф Антон - беше в КАТ.От там е свикнал на лесното и тук продължава.Д-р Гелов помислете по този въпрос за корумпираната охраната.
    • 26
      Ви
      Виденов
      2 0
      07:28, 21 юли 2017
      Знам го тоя Антон селянина с колело.Алчен,нахален и отвратителен тип.Веднъж на мой познат взе десетачка ,на ония години и не му направи акт.А от чужденците що марки направи..Сега работел в охранителна фирма и то началник.Опазил ме господ тая фирма да ме охранява.
    • 27
      Но
      Нормално
      0 0
      01:55, 24 юли 2017
      Звездичките от отговора на коментар 19 а най-вероятно и в самия коментар са ци гани манг али но не и роми.Не може дърт ци ганин изведнъж да се събуди една сутрин и о чудо вече е ром,римлянин или там както сте измислили да ги наричате.Престанете да модерирате и променяте истината.
    Последни новини