Собственици от бл.17: Снимките за некачествено саниране са тенденциозни

Във връзка с публикацията на Кърджали бг вести със заглавие „Некачествено саниране във „Възрожденци”, граждани алармират Кърджали бг вести”, публикуваме изявление на Маргарита Павлова от името на Сдружението на собствениците от бл.17. Етичният кодекс на българския журналист изисква да се дава право на отговор. Публикуваме изявлението дословно:

Изявление

от

Сдружението на собствениците

към блок  № 17 в кв. „Възрожденци”, Кърджали

С цялото ни уважение към медиите искаме да внесем уточнение по повод статии свързани със санирането на блок 17 в квартал „Възрожденци”.

В  бл. 17 в кв. „Възрожденци”  има 128 /сто двадесет и осем/ апартамента. Блока ни е с четири входа, по осем етажа и четири апартамента на етаж.  След като кандидатствахме по програма  „НАЦИОНАЛНА ПРОГРАМА ЗА ЕНЕРГИЙНА ЕФЕКТИВНОСТ НА МНОГОФАМИЛНИ ЖИЛИЩНИ СГРАДИ” и бяхме одобрени, извършването на строително ремонтните дейности започнаха.
Към днешна дата част от сградата е с поставена  изолация, част от дограмите са сменени, работи се по покрива и се извършва измазване на фасадата там където изолацията е в завършен вид.
            Снимките изпратени до медиите от наш съсед са снимани тенденциозно. На тях  се виждат подпрени на стената изолационни материали, които нито са залепени, нито имат поставени дюбели за да се каже, че те са паднали.
            По повод сифоните на водосточната тръба преминаваща на някои от терасите искаме да внесем яснота, че по програмата са финансирани само сифони намиращи се на отворени тераси. Т. е. апартамент с остъклена тераса по програмата няма предвиден сифон, защото се приема, че след като терасата е затворена, то тя е сухо помещение.
            За „проблема” със сифоните  свикахме събрания по входове и решихме, че всеки който иска сифон на затворена тераса за която не е предвиден такъв по програмата, то той може да  бъде поставен след като собственика на жилището го заплати. Това е пожелание и всеки има избор.
            Към този момент за начина на работа и качеството, използваните материали и изпълнението на фирмата работеща на обекта  ЗАБЕЛЕЖКИ  НЯМАМЕ.
С уважение:  
От „Сдружението на собствениците” при блок 17 в квартал „Възрожденци“, Кърджали    

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини