Какво ще се прави в дворовете на училищата в Димитровград?

    В дворовете на шестте училища, които ще се ремонтират до началото на учебната година в Димитровград, ще бъдат изградени мултифункионални площадки, обясниха на пресконфереция в Общината днес. Някои от тях са еднакви за всички учебни заведения, други - различни. Навсякъде ще има зона за отдих с беседка. Предвиден е ремонт на ВиК инфраструктурата в дворовете, нови лампи, огради, пейки и кошчета за смет, стойки за велосипеди.

    Ето какво включват ремонтите:

    В ОУ"П.Славейков" е с най-големия двор, който ще бъде ремонтиран Там ще има игрище за футбол с изкуствена трева и около него лекоатлетическа писта, дълга 60 метра. Ще бъдат обособени места за тенис на корт, народна топка, фитнес и игрища за баскетбол и волейбол.

    В ОУ "Алеко Константинов"- ще се подмени изкуствената трева на съществуващото футболно игрище, лекоатлетическата писта в двора ще остане, ще има мултифункционално игрище за баскетбол и волейбол, игрище за бадминтон и място за игра на тенис на маса. В двора на това училище ще има площадка за безопасно движение на пътя за обучение на най-малките ученици.

    В ПМГ "Иван Вазов" след ремонта ще разполага с игрище за футбол с изкуствена трева, лекоатлетичска писта, дълга 60 метра, две игрища за баскетбол и волейбол, фитнес на открито, две места за игра на тенис на маса.

    В ПЕГ "Д-р Иван Богоров" - ще има зона за отдих с беседка и три игрища - за волейбол и баскетбол и за за футбол, лекоатлетическа писта - 60 метра, писта за дълъг скок, място за игра на тенис.

    В СУ "Любен Каравелов" е предвидено да се възстанови площадката за безопасност на движението, която е съществувала там. Игрище за бадминтон, футбол и комбинирано игрище за баскетбол и волейбол, лекоатлетичска писта 60 метра и място за тенис на маса включва ремонта в този училищен двор. Ще бъде възстановена и релефната географска карта на България, която е била в двора на училището преди години.

    В двора СУ "Васил Левски" ще има футболно игрище с изкуствена трева, лекоатлетическа писта, дълга 60 метра, тенис на корт, две игрища за баскетбол и волейбол, които ще са мултифункционални.

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини