PEUGEOT триумфира на "Пътят на коприната"

Изображение 1 от 6

    Сирил Депре/Давид Кастера дублираха победата си от рали „Пътят на коприната“ 2016 г., и триумфираха и тази година, след като водеха в класирането през цялата втора седмица на състезанието. Тяхното Peugeot DKR #100 спечели с аванс от един час и 5 минути пред останалите, с над 9599 изминати километра.

    Peugeot беше лидер във всеки един от 13-те дни на ралито, благодарение на Себастиан Льоб/Даниел Елена, Стефан Петерханзел/Жан-Пол Котре и Сирил Депре/Давид Кастера. Отборът мечта на Peugeot спечели 10 етапа, седем от които с двойна победа и два – с тройна.

    Стефан Петерханзел/Жан-Пол Котре се класираха на пето място, след като спечелиха пет етапа. Шансовете им за победа бяха елиминирани по време на четвърти етап, където загубиха много време след преобръщане, довело до необходимост от поправяне на автомобила.

    Докато трите екипажа имаха различен късмет в рали „Пътят на коприната“, техните състезателни автомобили Peugeot доказаха своята бързина и надеждност. Представяйки Peugeot DKR Maxi, за първи път на рали „Пътят на коприната“, инженерите на Peugeot Sport получиха потвърждението, от което се нуждаеха, че усилията им са си заслужавали. Техническите подобрения са в правилната посока, спомагат за повишаване на цялостното представяне и дават на водачите допълнителна увереност.

    Peugeot триумфира отново в рали „Пътят на коприната“, което се проведе от Русия до Китай през последните две седмици и бе спечелено то Сирил Депре. Френската марка стартира с три автомобила в Москва : Peugeot DKR Maxi за Льоб и два броя от сегашната версия на Peugeot DKR, което се качи на подиума на Рали Дакар през януари.  Peugeot DKR Maxi е по-голям с увеличеното с по 10 см разстояние между предните и задни колела от всяка страна, включва и други технически подобрения, които бяха тествани по време на рали „Пътят на коприната“, за да се наложат на рали Дакар следващата година.

    Себастиан Льоб водеше убедително през първата седмица на ралито с четири етапни победи в актива си.

    С повече от един час преднина пред останалите Льоб катастрофира в деня след денят за почивка Урумки/Китай/, карайки извън основния път, за да избегне скално речно корито. Колата му имаше сериозни щети, но в крайна сметка DKR Maxi можеше да бъде отремонтиран. За съжаление Льоб изкълчи пръст и не успя да продължи състезанието. Въпреки лошия си късмет, френският екип натрупа повече опит и ноу-хау в ралитата на дълги разстояния.

    ДЕПРЕ СИ СПЕЧЕЛИ ПРЯКОРА MR РАЛИ „ПЪТЯТ НА КОПРИНАТА“ СЛЕД КАТО ГРАБНА ПОБЕДАТА ЗА ВТОРА ПОРЕДНА ГОДИНА

    След инцидента на Льоб, Депре пое водачеството с безпогрешно каране от началото до края. Той имаше само два проблема – заклещване в дупка през първата седмица и качване на пясъчна дюна три дни преди финала, но те бяха маловажни и не му попречиха да води ралито убедително и да стигне до втората си победа при автомобилите, след забележителна кариера в моторните спортове.

    СТЕФАН ПЕТЕРХАНЗЕЛ: златен ангел пазител

    Победителят в тазгодишния Рали Дакар (и най-успешният пилот в историята на Дакар) загуби шансовете си за победа в рали „Пътят на коприната“ през първата му седмица, губейки два часа време поради инцидент. Въпреки това, от дъното на класирането той успя да се изкачи до петото място, давайки най-бързите етапни времена от всички в рали „Пътят на коприната“. Освен това Петерханзел изигра ролята на „ангел пазител“ на Депре в последните етапи на ралито, като в различни ситуации му помагаше да запази водачеството си. Това беше безценно и Депре караше сигурно и с увереност, че неговият съотборник е зад гърба му. Това е „отборен дух“ от Peugeot Total. 

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини