Зам-кметът Захариев поздрави унгарските младежи от побратимения на Смолян Кишпещ

Изображение 1 от 4

    Зам-кметът Марин Захариев поздрави унгарските младежи от побратимения на Смолян Кишпещ, които гостуват в града ни по програма за младежки обмен, съобщиха от пресцентъра на общината. 

    В  рамките на девет дни тийнейджърите участват в редица инициативи,   запознават се  с родопските традиции и обичаи, местната история  и забележителностите на Общината. Те посетиха къщата –музей „Ласло Наги”, където се потопиха в света на поета, преводач и художник, превел на унгарски език хиляди български народни песни и най-добрите стихове на известни наши поети. Гостите с интерес научиха подробности за къщата, приютила експозицията, за родопския бит и култура от уредника Цвета Колева, отговорник за къщата-музей "Ласло Наги" в Смолян.

    В програмата са включени посещения на защитената местност „Сосковчето”, екопътеките „Каньона на водопадите“ и  „Невястата”, Момчилова крепост, пещерата „Ухловица”, крепостта „Калето” и др.  

    Гостите от Кишпещ са настанени в чудесната база на Алибеевия конак  в кв.Райково. Персоналът полага изключителни грижи, за  да не липсва нищо на децата и да се чувстват добре.

    В проявите се включиха и двадесетте младежи от Смолян, които в рамките на този младежки обмен бяха на езерото Балатон.

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини