От 4 димитровградски села ще изтрелваме ракети

    Провивоградната защита на Хасковска област е факт. 29 площадки за борба с градушките се изграждат в региона

    На територията на цялата страна се подготвят нови противоградни системи в 17 области. Хасковска област е включена в системата за борба с градушките и съвсем скоро земеделската реколта ще бъде ефективно защитена от природните капризи, съобщи Областният управител на Хасково Станислав Дечев. По настояване на областния управител на Хасково Станислав Дечев вече е осигурено и място за позициониране на Центъра за противоградна система в Хасковски регион. Той ще се намира в сградата на Агенцията по безопасност на храните в Хасково. От там ще се управлява работата на 29-те площадки в област Хасково. Вече са уточнени местата им в отделните общини. В Димитровград местата за изстрелване на градобитните ракети са Светлина, Ябълково, Добрич и Злато поле. В община Любимец площадките са в Георги Добрево и Лозен, в свиленградско площадките са позиционирани в Левка и в Свиленград, а в симеоновградска община са в Троян, Дряново и Симеоновград. В Стамболово има една площадка в общинския център, а в Харманли са 9. Те са разположени в Овчарово, Браница, Българин, Славяново, Иваново, Черна могила, Изворово, Бисер и Доситеево. В община Хасково площадките са позиционирани в Гарваново, Узунджово, Нова Надежда, Брягово, Стамболийски, Войводово, Книжовник и Криво поле. Всички терени са проучени и одобрени от експертите от Изпълнителната агенция за борба с градушките.

    Днес Общинския съвет в Димитровград трябва да разгледа предложението на кмета Иво Димов за безвъзмездно предоставяне на общински терени за ракетни площадки в изброените села.

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (4)

    • 1
      Ра
      Радо
      6 -1
      12:10, 27 юли 2017
      От село Светлина ще изстрелваме нов сателит на Булсата,, че предния се бил загубил. Вече ракетата носител наречена "на баба ти фарчилото" е позиционирана на ракетната площадка в селото точно до обора на бай Светлйо, само се чака уикенда, че компания Булсатком да избере нов сателит от неделния пазар за да бъде изведен в орбита в неделя след като издоим кравите.
      • Дж
        Джим Кроу
        1 0
        18:53, 24 юли 2020
        Трябва спешно да бъдеш катапултиран при братята марсианци, че през монитора те усещам откога си некъпан.
    • 2
      До
      До Радо
      5 -1
      14:19, 27 юли 2017
      Звъняха ми от Байконур и питаха дали можете в Светлина да стрелните и една орбитална станция, че НАСА били в отпуск, а в Байконур сега върели компотите и не било удобно :)
      • Дж
        Джим Кроу
        1 0
        18:56, 24 юли 2020
        В НАСА кандидатствай, може да те вземат да им разтриваш ногите, потни и надути.
    Последни новини