Борисов обсъди отбраната на НАТО с щатски конгресмени

    Доброто партньорство в отбраната в рамките на НАТО, както и ползите от провеждането на съвместни учения в тази сфера беше сред темите на дневен ред при срещата на премиера Бойко Борисов и делегати от Конгреса на САЩ.

    Българският министър-председател разговаря с Джо Уилсън, Мадлен Бордало, Пол Кук, Джон Гараменди и Джаки Валорски, които са в София във връзка с обиколката си в Източна Европа, уточниха от пресслужбата на Министерски съвет.

    Енергийната сигурност е друг от актуалните въпроси, поставени на масата по време на разговора. Акцентирано е и върху развитието на проекта за изграждане на европейски газоразпределителен център „Балкан“, както и проучването за енергийни ресурси в Черно море.

    Обсъдени са и основни макроикономически показатели на България. Премиерът Борисов е отбелязал, че икономическият растеж се ускорява до 3,9 % през първото тримесечие на 2017 г. в сравнение със същия период на предходната година. Същевременно, по данни на Евростат безработицата в страната е под 6 на сто. Като добър знак министър-председателят посочи също, че все повече млади квалифицирани българи се връщат у нас, за да работят. Борисов е обърнал внимание и на работата с европейските програми, с помощта на които се реализират редица проекти от голяма обществена полза.

    Засегната е и културната тема във връзка с провеждането на инициативата „Европейска столица на културата 2019“ в България.

    Haskovo.net

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Още новини

    Последни новини