Майката, изоставила бебето си в ж.к. Младост, е привлечена като обвиняема

Под ръководството и надзора на Софийска районна прокуратура се провежда разследване във връзка с изоставеното от майка му тримесечно бебе.

Мария Иванова е привлечена като обвиняема на 31.07.2017 г. за това, че  на 30.07.2017г., в обедните часове, оставила тримесечното си бебе без надзор и достатъчна грижа в градинка в столичния ж.к. „Младост“. По този начин обв. Иванова е създала опасност за неговото физическо и душевно развитие, доколкото детето е изоставено само, на слънце, безпомощно с оглед възрастта му, без храна и вода.

Детето е било забелязано от свид. И. Б., живуща в близкия блок. Същата незабавно е слязла при него, като заедно с друга жена, която в този момент е била в градинката, са сигнализирали органите на полицията. На място е пристигнал екип на полицията, инспектор при детска педагогическа стая и екип на „Спешна медицинска помощ“. След проведени оперативно-издирвателни мероприятия от страна на полицейските органи при 07 РУ-СДВР е била установена майката на тримесечното бебе.

Мария Иванова е неосъждана към настоящия момент. Спрямо същата е взета мярка за неотклонение „Подписка“.

На 01.08.2017 г. на Иванова е предявено обвинението за престъпление по чл. 182, ал. 1 НК, за което са предвидени наказания „лишаване от свобода“ до 3 години и „обществено порицание“. Същата се е възползвала от възможността да даде обяснения, като пред разследващия полицай е заявила, че се намира в тежко материално положение.

Разследването по делото продължава. 

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    12
    123
    1 0
    16:07, 1 авг 2017
    не я оправдавам за направеното, но циГанКиТе, които си оставят децата дали носят някаква отговорност ?...
Последни новини