Наплив от кандидат-студенти, 30% повече мераклии за медици в МУ-Пловдив

Кандидатстудентската кампания в Медицински университет-Пловдив преминава изключително успешно, съобщават от висшето учебно заведение, а тази година кандидатите са с 30% повече от миналата година, сочи справката.

Според заместник-ректора по учебна дейност проф. д-р Мария Куклева, по-големият брой кандидати се дължи на промяната във формата на изпита. Университетът е водещ в страната по отношение на въвеждане на тестово изпитване.

В рамките на няколко години е въведено изцяло тестово изпитване по биология и кандидат-студентите вече не са принудени да наизустяват, а се явяват на тест. Тестово изпитване е въведено и по химия, а от тази година приемният изпит в МУ-Пловдив се състои в един ден с два модула по биология и химия, които се оценяват от отделни комисии, получават отделни оценки и класирането се запазва в същият формат.

Въпреки това обаче, около 20% от кандидатите, са оценени със слаби оценки.

В момента тече четвърто класиране, а местата в МУ-Пловдив бяха заети още на първо класиране, защото има достатъчен брой успешно положили изпит кандидат-студенти. Следващите класирания са свързани със запълване на места, които са освободени от други кандидат-студенти, които са приети на няколко места.

СмолянБГвести.нет

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини