Зигмар Габриел: България и Македония подписаха исторически договор за добросъседство

По повод подписването на договора за добросъседство между България и Бившата югославска република Македония министърът на външните работи Зигмар Габриел заяви днес (1.8.2017):

„Днес България и Бившата югославска република Македония подписаха в Скопие исторически договор за добросъседство. Аз приветствам факта, че след много години безрезултатни преговори е намерено единодушно решение на откритите въпроси.

Така двете страни изпращат важен сигнал за успешно двустранно, но също така и ре-гионално сътрудничество на Балканите и по-нататъшната евроатлантическа интеграция на бившата югославска република Македония.

Забележително е, че това подписване се осъществява по-малко от два месеца след встъпването в длъжност на новото македонско правителство.

Разчитам, че новото правителство в Скопие ще продължи последователно тази форма на конструктивно сътрудничество с всички съседи. Приветствам освен това усилията на новото правителство след дългогодишен застой най-после да започне реформите, които са спешно необходими за сближаването с ЕС.“
.
 

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини