Арестуваха българин скамер на Филипините

Филипинската брегова охрана (PCG) е заловила в местно пристанище българин, за който се твърди, че е замесен в измами с банкомати ATM, съобщава официален представител на PCG в четвъртък.

Алвин Дагалея, командир на бреговата охрана на Замбоанга, идентифицира арестувания българин като 33-годишния Константин Симеонов Кабраков (Konstantine Simeonov Kabrakov), който няма документи за пътуване. Той е заловен в сряда на борда на пътнически ферибот, пътуващ за Бонгао, Тауи-Тауи. при това в него е имало над  30 карти от търговска верига,  филипинска шофьорска книжка с изтекъл срок, карта на GSIS, лаптоп.

Властите потвърждават, че Кабраков е същият човек, арестуван през 2011 г. заради хакерски банкови сметки на основателя на Microsoft Бил Гейтс. Според тях българинът е лидер на международния синдикат, отговорен за клонирането на дебитни и кредитни карти. Властите проверяват и дали има постоянни заповеди за неговия арест.

В местното пристанище са в сила по-строги мерки за сигурност след обявеното от президента Родриго Дутерте военно положение в Минданао.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини