Одитори влизат в Онкото, избраха д-р Василев за шеф

Д-р Любомир Василев бе избран за управител на болницата по онкологични заболявания на днешната сесия на ОбС Хасково. Мястото остана свободно след като избраният само преди месец за шеф на лечебното заведение д-р Живко Филев е подал заявление да бъде освободен от поста.

При избирането си в края на юни д-р Филев заяви от трибуната на Общинския съвет, че дълговете на Онкото са около 2 милиона и тя затъва неспасяемо.

На днешната сесия от групата съветници от Коалиция за Хасково предложиха там да влезе външна одиторска фирма, която да провери сметките й. Това бе допълнено в решението за избор на управител. По информация на общински съветници в болницата имало доста странни договори, които ще бъдат обект на инспекция. Освен това там лекарите били разделени в мненията си, някои настоявали за структурни промени, включително закриването на отделения. Други пък били против такива идеи.

До кризата в Онкоболницата се стигна, след като дългогодишният й управител д-р Венко Балабанов се оттегли поради заболяване.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (5)

  • 1
    Ее
    еее
    10 -1
    14:13, 4 авг 2017
    Тия общински съветници с много кръвясали погледи не ще да е от жегите
  • 2
    Чо
    Чобанина
    31 -1
    14:36, 4 авг 2017
    Василев, спомняш ли си мършокак искаше подкуп "Бонбони не ям, ракия не пия- дайте колкото можете". Ама трябваше тогава да те изтропаме , ама не ни беше до това с жената, щото тейко беше тежко болен. По корумпиранокопиле от тебе в Хасково не знам !!! И то в най тежкото отделение, където смъртта е ежедневие и скръбта на хората е безгранична. И бащата Бог да го прости ти даде за операцията, която му направи, която не беше успешна, половината си пенсия - 100 лв. Но това Василевмръснико ти небеше достатъчно, малко ти беше алчнокопеле.От колко ли умиращи хора си взел рушвет, нека ти тежат на съвестта !!!
    • Бъ
      бъхтич
      15 -1
      16:32, 4 авг 2017
      Гелов е същия!
  • 3
    Чо
    Чобанина
    27 0
    14:38, 4 авг 2017
    Ей голямИзрод си избрахте за шеф на онкото
  • 4
    Жи
    Живко
    22 -1
    15:42, 4 авг 2017
    Това е най долния лекар най подкупния в областа излъга приятелката ми че има рак на гърдата да и вземе 300лева за операция смърт за теб изруд как може бе шев да го направите нека господ ти върне всичко недай си боже те срещна някъде пиян
Последни новини