Официално: САЩ напускат Парижкото споразумение за климатичните промени

САЩ официално са уведомили ООН, че напускат Парижкото споразумение за климатичните промени, веднага, щом това стане възможно според условията на споразумението, се казва в съобщение на Държавния департамент.

В изявлението се отбелязва, че САЩ са отворени към ново участие в съглашението, ако условията са изгодни за американския бизнес, работници, народа и данъкоплатците, каквато бе и позицията на Тръмп още по време на предизборната му кампания. С встъпването си в длъжност той обяви, че няма да спазва плана, който международното Парижко споразумение предвижда за намаляване ефекта човешката дейност върху глобаното затопляне.

САЩ ще продължат да работят по намаляването на парниковите газове, като внедряват иновации и усъвършенстват технологиите, ще продължат междунатородното си сътрудничество, за да дадат на останалите по-чисти и ефективни начини за използване на изкопаемите горива и да внедряват възобновяеми и чисти източници на енергия.

Държавният департамент подчертава, че ще продължи участието в международните конференции за климата, за да защити американските ентереси и осведомеността на администрацията в тази сфера.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Я
    я
    0 0
    05:07, 6 авг 2017
    Ква стана тя. Ние купуваме зелена енергия от слънчеви панели и икономиката страда щото е скъпа енергията а краварите в същият момент внасят стока произведена със евтина енергия и ощетяват нашата икономика. После сорос руспиите разправят как в америка се живеело охолно а в българия мизерно.така ще е докато слушаме краварите и ни управляват техните слуги
Последни новини