Спряха турчин с псевдоефедрин за производство на амфетамини

    42-годишен турчин е задържан при опит да пренесе през България близо 12 килограма псевдоефедрин, който е прекурсор за производството на синтетична дрога.

    Забранените таблетки са открити в колата на задържания в последствие гражданин на южната ни съседка Серхан Бурджу на ГКПП Капитан Андреево в петък , съобщиха от пресслужбата към митническото звено в Свиленград.

    Около 19 часа на българския пропускателен пункт на трасе „Входящи автомобили" от Турция Серхан пристигнал с лекия си автомобил Пежо

    По метода „анализ на риска" превозното средство е селектирано за щателна митническа проверка. При огледа митничарите открили в естествените кухини, в багажното отделение, 20 найлонови пликове, пълни с насипни бели таблетки. При извършения на място полеви наркотест таблетките реагирали на псевдоефедрин. Псевдоефедрин е медикамент, който е алфа-симпатикомиметик.

    Стойността на пратката е 7 826 лева, но ако таблятките бяха прекарани успешно и бяха стигнали до получателя, тази сума щеше да набъбне многократно след производството на амфетамините. 1-но хапче синтетична дрога се търгува между лев и 3 лева.

    Лекият автомобил, с който е извършено нарушението, е задържан, уточниха от Митницата.

    Разследването по досъдебното производство се провежда от разследващ митнически инспектор от Митница Бургас под надзора на Окръжна прокуратура- Хасково.

    Днес Хасковският Окръжен съд остави Бурджу в ареста с постоянна мярка за задържа под стража. 

    Красимира Славова

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      Am
      Amfet
      0 0
      09:09, 9 авг 2017
      Когато четателите ти са такива аутисти,че трябва да им обясниш какво са псевдоефедрин...След едно търсене в гоогле,ще правя амфи..Благодаря

    Още новини

    Последни новини