Сигнализират за отпадъци край контейнерите в кв."Простор"

    За появата на локални сметища в димитровградския квартал "Простор" сигнализират наши читатели на редакционната ни поща. Близо до контейнерите на няколно места по улиците "Васил Левски" и "Найден Геров" са струпани клони, треви, изкоренени растения и др., пишат живеещи на една от улиците.

    Апелът им е към гражданите да изхвърлят подобни отпадъци на подходящите за целта места. Освен, че са грозна гледна, купчините с клони и стъбла могат да бъдат запалени и да предизвикат пожар, допълват живеещите в района.

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (2)

    • 1
      Ав
      Автор
      3 -2
      14:17, 9 авг 2017
      Живеещите в района от друга планета ли падат? Винаги си е било така. Растителните отпадъци (храсти, клони и стебла от зеленчуци) нарочно се оставят отделно в близост до контейнера, защото се събират разделно и след това могат да бъдат компостирани. А тези които публикуват такава статия можеше да се допитат и за друго мнение. Да бяха туристи да се чудят, ама живеещите в района би трябвало да са обърнали внимание какво се случва там и след това да сигнализират в медиите.
    • 2
      Се
      селянин
      4 -3
      18:47, 9 авг 2017
      Сметосъбиращата фирма не компостира защо изхвърлящите не си ги компостират? Събират се битови отпадъци, а не строителни и градински като живееш в град е така.
    Последни новини