Продажбите на бункери се вдигнали почти двойно заради напрежението между КНДР и САЩ

Американската компания Rising S, специализирана в изграждане на подземни укрития, е вдигнала продажбите си с 90 процента през последните два седмици. Това е свързано с изострянето на отношенията между САЩ и Северна Корея.

Особено се вдигнали продажбите на бункери в Япония, казва пред Fox News мениджърът на компанията. Продажбите в САЩ нарастнали след новините за междуконтиненталните балистични ракети на КНДР.

Между Пхернян и Вашингтон напрежението се усили през последните дни. Държавната корейска телеграфна агенция съобщи, че Северна Корея разработва план за ракетен удар по американската военна база на острове Гуам. В отговор американският президент Доналд Тръмп заплаши КНДР с "огън и жупел", ако има заплаха за САЩ..

КНДР се похвали с успешните изпитания, при които изстреля две балистичесни ракети "Хвасон-14",  КНДР ги определя като междуконинтални с официалните суобщения. Русия ги счита са ракети със среден обсег,  но по данни наСАЩ, Южна Корея и Япония са междуконтинентални.

Съветът за сигурност на ООН единодушно прие резолюция миналата събота за по-строги санкции срещу КНДР - забрана за внос, включително на желязо, зелязна руда, олово, въглища и морски продукти, блокиранер на сметните на севернокорейската Банка за външна търговия и забрана за влизане в пристанищата във всички държави на кораби на КНДР, които нарушават предвидените санкции. Предвиждат се и нови санкции за лица, свързани с ракетната и ядрена програми на КНДР.

Още за напрежението в материала на CBS:

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини