Ким Чен Ун получил от военните плана за атаките на остров Гуам (видео)

Лидерът на Северна Корея Ким Чен Ун е получил от военното командване доклад за готов план за изстрелването на четири ракети по американските бази на остров Гуам, информацията идва от държавната информационна агенция на КНДР.

В информацията се казва и че Ким Чен Ун е инспектирал командването на севрокорейската армия в понеделник. При това е бил осъждан плана за ракетен удар по остров Гуам.

Агенция КТЦА цитира думите му, че ще изчака и ще наблюдава действията на САЩ преди да вземе решение, но подчертава, че лидерът на Северна Корея е наредил на армията да бъде в постоянна готовност за стрелба, ако той вземе такова решение.

„Съединените щати, които първи разположиха близо до нас голямо количество стратегически ядрени сили, първи трябва да вземат правилното решение и да покажат с действия дали искат да се намали напрежението на Корейския полуостров и да се предотврати опасен военен сблъсък“, посочва КЦТА.

Реакцията на секретаря по отбраната Джеймс Матис - "Ако те (Северна Корея) изстрелят ракети по американска територия това ще ескалира до война много бързо" - във видеото

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини