Общинските съветници се събират извънредно днес, трябват още пари за ремонтите в школата

Извънредна сесия на Общинския съвет в Хасково е насрочена за днес. В дневния ред има само една точка – за допълнителното финансиране на ремонтите в детските градини и училищата, които трябва да приключат в първите дни на септември. Поради необходимите допълнителни средства за непредвидими предварително строителни дейности общината трябва да доплати на фирмите около 400 000 лв.

Такава докладна бе в дневния ред на редовната сесия на4 август, но в началото й кметът Добри Беливанов неочаквано я изтегли, без обяснения. Сега същото предложение се внася от председателя на ОбС Таня Захариева. Единственото допълнение в старата докладна е допускане на предварително изпълнение на решението – да не се чака срока за обжалване, за да влезе в сила.

По повод появилите се твърдения, че допълнително финансиране с анекс към договора по европейска програма е недопустимо, заместник-кметът Евгени Консулов обясни за Haskovo.net, че това е редовна практика. По думите му европейските програми дори имат специален регламент, който урежда правилата при сключване на такива анекси. За подписването им не било необходимо решение на Общински съвет, затова тези допълнителни плащания не са ставали обществено достояние. Той допълни, че повечето договори с европейско финансиране в Хасково са били с допълнителни анекси и доплащане, като дори в някои случаи платените допълнително пари дори са надхвърляли размера на първоначалната сума по договора.

Извънредната сесия на ОбС Хасково започва в 10 часа, може да гледате на живо дебатите в Haskovo.net.

Тодор Кръшков    

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (6)

  • 1
    Чи
    Чичак ефендим
    19 -4
    09:40, 16 авг 2017
    Ако така скорострелно се събирате и за наистина важните проблеми на града щяхте да сте ми по-симпатични.Бихме камбаните ,че остават едни 500000 лв. спестени от същите проекти ,а в слвдващия момент търсим 450000 лв. да ги завършим.И ко прайм ся?
  • 2
    Пе
    Петров_1502868696
    15 -3
    10:31, 16 авг 2017
    Като гледам на у-ще Иван Рилски го опаковаха със пелевунски камак даже и външните огради като пет звезден хотел в Банско.Мисля че това е излишно ускъпяване на ремонта.И как така се случва че винаги трябва да се доплаща, а не да се връщат пари.Трябва ежедневен стриктен и жесток контрол ама нали парата е народна на кой му пука.
  • 3
    Кв
    кв.Овчарски
    5 -1
    11:33, 16 авг 2017
    Ха дано да се сетят да отделят пари и за у-ще "П.Хилендарски" - поне за оградата и тротоарите по ул."Светлина" .
    Трябва ли да падне върхо някое дете , че заедно с паркираните над училището коли на учителите ?
    Тогава ли ще търсим кой е виновен?
    А за непочистените и обезпаразитени тротоари , където се разхождат пумияри , пари ще се отделят ли?
  • 4
    Ба
    Бай Курти
    15 -2
    11:39, 16 авг 2017
    Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
  • 5
    Го
    Гочо
    11 -2
    11:55, 16 авг 2017
    Някой може ли да каже колко допълнително (като заплати и учасие в комисии) ще струва на хасковския данъкоплатец тази извънредна сесия ?
    А по повод почти десетократно увеличените съветнически заплати - чиновниците-съветници (като директори,
    инспектори, началници, нахалници и др. от държавната или общинска хранилка) не се ли облажават двойно - хем държавна заплата като чиновник, хем заплата като съветник. Не ми се вярва през тези дни да си пускат неплатен отпуск, пък и кой ли може да провери !
    Срамота за всички гербери и коалиционери, патриотари, бесепари, разни чорбари, демократори, реформатори и други консуматори, подкрепили тази шалапатска лакомия! Хвала на независимите, "Българе"-то, ДПС-то, Жоро, Моньо, Светла и Красо.
    Молим Ви г-н Пеянков, като стожер на прозрачността, публикувайте протокола от гласуването за увеличението на възнагражденията на общинските съветници.
    • Ко
      Кочо
      3 0
      13:58, 16 авг 2017
      Той пък ******* един стожер....
Последни новини