Търсят фирми за 4 дублиращи сондажа за питейна вода в Хасково

Община Хасково обяви обществена поръчка за 4 дублиращи кладенеца в района на “Узунджово 2” и “Източна зона”. Общата стойност на поръчката е 432 666 лева, а срокът за изпълнение е 60 дни.

Поръчката включва проектиране, авторски надзор и строително монтажни работи за един сондаж в “Узунджово 2” и три в “Източна зона”.

Дублиращите сондажи се налагат заради откритото увеличение на уран и алфа активност в питейната вода на града, а правителството отпусна 2 млн. лв. за допълнително водоснабдяване на града. Към момента водата от водопровода на града е забранена за пиене и готвене.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (7)

  • 1
    Ни
    Нищо ново под Слънцето
    20 -7
    15:25, 18 авг 2017
    Точните места се знаят и какъв е дебитът се знае, каква е водата също. Тези парички са един нежен подарък за добри и верни другари, както старите "уранови" кладенци ще потънат в нечии мераклийски джоб.
  • 2
    Ал
    Алчниииии
    13 -5
    16:19, 18 авг 2017
    Крадци и мошеници алчни, само д лпт при искат, никой не мисли за хората, пък тоя кмет е кръгла нула
  • 3
    Ви
    Виолет
    10 -10
    17:10, 18 авг 2017
    И какво предлагате Хасковлии??? Да си пием от урановата вода и нищо да не се прави. Поискали пари нашия кмет и депутат -правителството дало. Нека да видим каква вода ще излезе. Работата много се разшумя и изобщо не вярнам да се потули ако не е читава.
    Ако някой смята че за по-малко пари ще прокопа кладенец сега е момента да участва в тая поръчка и да си го направи. Ако знае как да прецени каква вода ще излезе точно -пак да си каже. Има геолози специалисти учили сума ти години и всичко е предположения. Всъщност не знаем дори дали завишеното съдържание на уран е вредно. То така е от стотици години в Хасково. Нали кладенеца в градската градина бил с уран-ми от там Хасково пие вода сигурно от както е Хасково.... . Като много ви е страх -купувайте бе-изселвайте се от тука -след като мислите че е отровено мястото. То ей такива МРЪНКАЛА като вас го тровят.
    • Пинки, около всеки град през комунизма се правеха сондажи, ако вземе да стане мегаполис да има с каква вода да го поим. Узунджовската вода е хубава но нитратна за това предприятията от тази зона не вземаха вода от там. Сега вероятно вече не им пука, че по европейските правила може да сме зеленчуци. Кладенците с урана цял комунизъм,, когато "Редки метали" не бяха толкова редки и във всяка нива имаха сонда нямаха уран. Уран се появи с гербаджиите, на които само червен сняг не им трябва, но и това е спорно. Цялата хъка-мъка има опашка и тя няма вечно да се крие, ще я видим!
  • 4
    Ня
    Някой
    10 -9
    22:20, 18 авг 2017
    Не разбирам защо някои хора с такава настървеност пишат срещу всеки опит да се намали урана във водата.
  • 5
    Ба
    Бай върбан
    5 -2
    16:27, 19 авг 2017
    НЯКОЙ Ама ти изглежда си паднал от ЛУНАТА Научил си се да пишеш но не и да МИСЛИШ
  • 6
    Др
    Друго мнение
    8 -1
    23:40, 19 авг 2017
    Глупаци!!! Ами пийте си уран всеки ден, пък да видим колко е безвреден! Даже много закъсняха с тия кладенци ама по-добре късно, отколкото никога.
Последни новини