Prophets of Rage - Radical Eyes (видео)

Prophets of Rage (Пророците на яростта) пуснаха яростно видео на песента си "Radical Eyes". Клипът показва остра картина на революционни протести и реакционната омраза.

Видеото проследява последните пет десетилетия на американските борби - от ерата на борбата за гражданските права до неотдавнашните сблъсъци между протестиращите и белите националисти в Шарлотсвил, щата Вирджиния.

В клипа "Radical Eyes" виждаме революционни фигури като д-р Мартин Лутър Кинг младши, Мая Ангелу и дори комедианта Джордж Карлин, както и крайнодесни фигури като Дейвид Дюк, Джеф Сесионс, Бари Голдотър и Стив Бенън. 

"Radical Eyes" е от предстоящия албум, с името на групата - "Prophets of Rage", който ще излезе на 15 септември от Fantasy Records.

В друга яростна песен "Unfuck the World" от предстоящия им албум, Prophets of Rage вземат на прицел президента Тръмп, авторитарните диктатори, расистите и всички "които се стремят да навредят на невинните и безсилните"  

Супергрупата, която в "Rolling Stones" се определя като "елитна спецчаст от революционни музиканти" включва членове на Rage Against the Machine, Public Enemy и Cypress Hill. 

И яростните рок-алтернатив пророци не са единствените. В последно време артисти от различни жанрове и стилове отправят по свой начин остри политически послания. Хората на изкуството са животрептящата част на човечеството и точно сега те пеят за изгубените надежди и проваленото бъдеще на мигрантите, за безобразията, които извършва производството спрямо екосистемите, а наскоро започнаха да се появяват клипове с разрушения и заглавия "War". 

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини