Бил Гейтс и сър Ричард Брансън ще отглеждат "чисто" месо

Една от най-големите глобални селскостопански компании се присъедини към Бил Гейтс и други бизнес гиганти, които смятат да инвестират в иновативна технология за производство на месо от животински клетки. Все повече нараства нуждата от протеини, независещи от храна, обработваема земя и вода.

Стартъпът Memphis Meats, който произвежда говеждо, пилешко и патешко месо от животински клетки, добавяйки кислород, захар и други хранителни вещества, събра 17 милиона долара от инвеститори, сред които Бил Гейтс и милиардерът сър Ричард Брансън.

Собственикът на Virgin Group вярва, че след 30 години ще отпадне нуждата да се убиват животни, а наличното на пазара месо ще бъде чисто или с растителен произход, без вкусът му да се различава от този на истинското.

Младото поколение отдава все по-голямо значение на биохраните и отношението към животните.

“Светът обича месо, то е основна храна за множество култури. Начинът, по който се произвежда, създава предизвикателства за околната среда, хуманното отношение съм животните и човешкото здраве. Всички имат интерес тези проблеми да бъдат разрешени ”, казва Ума Валети, съосновател и изпълнителен директор на Memphis Meats.

Наскоро друг голям американски производител на месо инвестира в компания за устойчиво изхранване на все по-нарастващото население на планетата.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини