Правителството одобри още 1,2 млн. лв. за оградата по границата с Турция

Правителството одобри допълнителни разходи по бюджета на Министерския съвет за 2017 г. в размер на 1 224 000 лв. за изграждане на допълнителен участък от временното възпрепятстващо съоръжение по българо-турската граница и прилежащия към него път по поречието на река Тунджа на територията на област Хасково.

Средствата за изпълнението на постановлението се осигуряват чрез преструктуриране на разходите и/или трансферите по централния бюджет за 2017 г.

Новоотпуснатите средства са за изграждане на удължението на оградата в района на р. Тунджа с обща дължина от 1 875 м. Това удължение се наложи да бъде направено, заради изключително трудния терен, през който трябва да премине възпрепятстващото съоръжение. Промените бяха наложителни и защото, част от терените попадат в зона Натура 2000. С това удължаване на оградата, последният участък от нея на територията на област Хасково, който беше проектиран на 11 540 метра, става 13 415 метра. До месец-месец и половина строителните работи там ще бъдат завършени, уточниха от Областната управа на Хасково.  

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Дя
    ДЯДО ЙОЦО
    6 -1
    17:48, 30 авг 2017
    Абе ние ца 45 г построихме социализъм тия ХАШЛАЦИ за 28 г една ограда не могат да направят
Последни новини