„XII A“ потегля „на скорост“ към кината из България

Изображение 1 от 3

    Радина Кържилова влиза в ролята на учителка, която се опитва да спечели доверието и приятелството на ученици от последния клас на гимназията, които се опитват да намерят своя път в живота след като завършат. Дали ще успее да им помогне, ще разберете на 15 септември.

    „XII A“ беше прожектиран предпремиерно за първи път в България по време на кинофестивала „Златната липа“ в Стара Загора, чийто създател и директор също е режисьорът Магдалена Ралчева. Комедийната тийн драма беше аплодирана бурно от зрителите на фестивала, които предвещаха голям успех на филма не само по българските киносалони, но и зад граница. През май тази година лентата предпремиерно беше представена и в Кан и на фестивала на българското кино в Рим. 

    „Отборът на феновете“ спечели Купата на XII A в оспорвано картинг състезание

    Много адреналин и положителни емоции донесе дългоочакваното картинг състезание за всички фенове на новия филм на режисьора Магдалена Ралчева „XII A”, чиято премиера по кината в цялата страна ще бъде точно в първия учебен ден – 15 септември. Състезанието се проведе в Sofia Karting Ring в Ринг мол, където е заснет един от епизодите във филма.

    През последните седмици кандидати от цялата страна сформираха отбора на феновете, който премери сили с отбора на учениците от XII А с капитан младия актьор Калоян Минев, който изпълнява ролята на Бранимир Металиста.

    Сценаристът на XII А Николай Колев и харизматичният учител по физкултура – актьорът Дарин Ангелов, също поведоха свои отбори с любими лица от новата лента. Картинг състезанието премина в оспорвана надпревара, но в крайна сметка феновете се оказаха най-бързи и заслужено спечелиха купата на „XII А“.

    Трофеят им беше връчен под аплодисментите на изпълнителката на главната роля Радина Кържилова и съпругът и Деян Донков, младата актриса Велислава Костадинова, която изпълнява ролята на ученичката Дара с костеливия характер и независимия продуцент на лентата Дейвид Варод.

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини