Отличиха таланти от Димитровград за своите постижения в науката, изкуството и спорта

    По традиция на сцената на площад "България" снощи бяха отличени деца и младежи, които с успехите си в областта на науката, изкуството и спорта са прославили Димитровград. Почетни грамоти получиха състезателят по карате Борис Нондов, математикът от СУ "Любен Каравелов" Валентин Станчев, борецът Димитър Тодоров, състезателката по скокове на батут Диана Сарафова, възпитаникът на ПЕГ "Д-р Иван Богоров" Добромир Зафиров.

    Отличени от кмета Иво Димов бяха още състезателят по джу джицу Ивайло Костов, възпитаничката на СК "Младост" - скокове на батут Мария Никова, борецът Микяй Наимq Никола Балев - състезател по джу джицу, ученикът от ПГ "Проф.д-р Асен Златаров" Радослав Стефанов, Рухан Расим - състезател на СК по борба. Признание получи и най- успешният български културист Добри Делев, които стигна до финалите на "Мистър Олимпия".

    Заради ангажименти с националния отбор по борба и подготовка за световно първество, от церемонията отсъстваха състезателите по борба.

    В деня на своята 70-годишнина Димитровград отличи и инж. Гюрга Василева, която дълги години е отговаряла за озеленяването в Димитровград и поддръжката на парковете тук. Тя получи от кмета Иво Димов почетен плакет и грамота."Приемам тази награда като израз на почит и уважение  и от името на всички, които са положили своя труд за построяването и озеленяването на Димитровград", заяви Гюрга Василева.

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини