Голям е интересът към чудото „Орлови скали“ край Ардино

През това лято култовото тракийско светилище „Орлови скали“ край Ардино се радва на особено голям брой туристи. Обектът се посещава от любители на историята от всички краища на страната. Посещава се и от не малко чужденци. Интересът към историята на Източните Родопи е голям, а туристите се интересуват от всички подробности, касаещи същността на Орлови скали и нишите, издялани по скалата.

Семейство Веселин Борисов и Милена Литвинова от град Оряхово, на брега на река Дунав, за първи път посещават Ардинския край.

„Останахме приятно изненадани от видяното. Поддържаната хигиена около скалата е на много високо равнище. Шосето, както екопътеката и останалите отвеждащи пътни артерии са в отлично състояние. Личи се, че общината полага значителни грижи за историческите си обекти. И ние като всички останали, оставихме край скалата „нишан“ за здраве и общо благоденствие. Направи ни впечатление още и уважителното отношение на местното население към гостите на града, а това не се среща навсякъде в страната ни“, заяви семейството от Дунава.

Те са сигурни, че видяното трябва да се популяризира и измежду повече любители на природата и историята. „Като се завърнем у дома, с удоволствие ще разказвам за преживяното в Родопите“, допълниха гостите.

Гюнер Шукри

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини