Данъчните вадят на тезгяха 40 т. банани от Колумбия

Доста колоритна продажба обявиха от Националната приходна агенция. На тезгяха данъчните вадят 40 тона банани от Колумбия.

Плодовете са конфискувани заради неизрядности по данъчното законодателство. Обявената процедура за продажбата им е чрез пряко договаряне, понеже става въпрос за бързоразвалящи се продукти, коментираха от Приходната агенция.

От офиса на Агенцията в Хасково посочиха, че заради голямото количество за улеснение на тези, които проявят интерес към офертата, бананите са разделени в две партиди от по 1080 кашона. Едната партида е с тегло малко над 20 т., а другата тежи 19,6 тона. Всеки купувач може да се включи в наддаването само на едната партида, може да подаде оферта и за двете едновременно.

Огледът на стоката, която се намира в в Стопанския двор на село Подгумер, община Столична, тръгна от днес-5-ти септември.

Началната цена за едната партида банани е 36 828,78 лв., а за другата - 36 047,44 лв. Пресметнато в цена за килограм това означава 1,84 лв. за кило. От Нап уточняват още, че валидни ще са и всички предложения за цена, не по-ниска от 50% от тази стойност, т. е. 92 стотинки за килограм.

За продажбата на бананите има протокол за извършена проверка от Българската агенция за безопасност на храните.

Предложенията от купувачите ще се разгледат на 8 септември.

Красимира Славова 

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини