Обвиниха учителка в ясла за побой над 2-годишно

Шокиращи снимки на 2-годишно момченце, взето от дядо си от ясла в Панагюрище с огромни синини по лицето, бяха разпространени в социалните мрежи от бащата.

Панагюрецът Георги Налбантов пусна снимките на 2-годишния си син, като твърди, че не е получил никакво адекватно обяснение от учителката Павлина Ерова в детска градина "Пролет" в Панагюрище, защото детето му е в този вид.

Случаят е от 5 септември, а момченцето било едва за втори ден на ясла. Бащата е категоричен, че става въпрос за побой над детето от страна на преподавателката. Родителите са извадили медицинско свидетелство и са сигнализирали кмета на Панагюрище. В него е записано, че насиняванията по двете бузи на момченцето са с размери - 2 и 7 см.

"На 5 септември около 16 часа отидох да взема внука си от яслата. Отведоха ме в друга стая да ми кажат, че нещо е станало с детето. Шокирах се. Казаха ми, че е хапано от друго дете и има синина. В първия момент не видях огромните синини, но навън на слънце видях всичко и се върнах да питам какво да кажа на родителите. Според мен това е от удар. Цялата му страна е синя. От какво не знам - не казват", разказва дядото Красимир Налбантов, цитиран от Нова телевизия.

Според учителките, инцидентът е станал в 11 часа на 5 септември. Родителите и баба и дядото на момченцето обаче недоумяват защо не са били уведомени веднага, за да заведат детето на лекар.

"Категорични сме, че става въпрос за побой. На снимките на детето ни ясно си личат пръсти по бузата му. Такъв удар не може да бъде нанесен от друго дете. То няма такава сила. Мислим, че синът ни е бит от госпожата", казват родителите Георги Налбантов и Грета Радивчева.

Бабата на момченцето допълни, че вчера то е казало, че госпожата го е удряла по дупето, бузките, челцето и му е дърпала ухото. Тя показа и крем, който е даден от учителките на дядото, за да бъде мазан малкият Краси заради синините.

Персоналът на детската градина обаче категорично отрича да е имало побой от страна на учителката Павлина Ерова, която на 5 септември е била първа смяна в група "Мики Маус".

"Изобщо не съм удряла детето. То е втори ден на детска градина. Децата си играеха. Краси играеше с друго момченце, което му е съседче и е по-голямо. Детето е захапано от друго дете в групата. Аз не съм го докосвала", казва Ерова.

Тя вече е дала писмени обяснения пред директорката на детската градина. Учителката допълни, че не се е обадила на родителите, защото е преценила, че случаят не е спешен. Тя и другите преподавателки обаче обвиниха дядото на детето Красимир Налбантов, че е ударил два шамара на една от учителките, които е била втора смяна. Те обаче не обясниха защо не са натиснали наличния паник бутон.

Дядото пък категорично отрече

Източник: novanews.bg

Коментари в сайта (1)

  • 1
    За
    защо
    0 -1
    19:18, 7 сеп 2017
    ужас!!!!! Убиват децата ни!!!
Последни новини