Над 200 чужденци в Хасково за празниците по проект

    Над 200 са чужденците от други европейски държави, които са в Хасково по време на празничната програма за Деня на града. Те са тук по проект на общината “Независимост и толерантност в ЕС”, финансирано с 25 хиляди евро. Гостите са от Гърция, Италия, Португалия, Германия, Швеция.

    Някои от техните групи ще се включат в програмата за празниците.

    “По проекта са предвидени много прояви”, обясни ръководителят на програмата Диляна Кападаева. Днес в зала “Хасково” се проведе бизнес-форум, на който се дискутира развитието на икономиката в ЕС, цитираха се добри практики. Обсъждаха се също така теми, свързани с образованието, стажа и следването в чужбина.

    Предстои провеждането на парад на носиите, в който всяка група ще покаже традиционно облекло и обичаи. Предстои провеждане и на туристически форум – изложение и семинар, в който ще участват и представители на други общини в България.

    “В проекта се включиха и много доброволци от хасковските гимназии и от Младежкия център”, добави заместник-кметът Милена Трендафилова. Тя уточни, че продължителността на проекта е от 6 до 10 септември и е бил замислен да съвпадне с празниците на Хасково.

    Тодор Кръшков

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини